« Takaisin

Nyt pelataan tosissaan

Ari Tulla

Harjoituspelit on pelattu ja nyt aletaan pelaamaan pisteistä. Liiga alkaa. Pelicans saa kotiavaukseen vastaansa Vaasan Sportin. Kumpaakaan joukkuetta ei olla varsinaisesti hemmoteltu etukäteisarvioinneissa. Suora pudotuspelipaikka jää molemmilta haaveeksi, jos ei jotain maata mullistavaa tapahdu.  ”Säälien” kautta aurinkoisemmalle kaistalle eli pudotuspeleihin, siinäpä ne mahdollisuudet kaiketi on. Tosin Sportille voi sekin olla liikaa.

Pelicans pelasi ennen kautta kahdeksan harkkamatsia, joista saldona viisi voittoa ja kolme tappiota. Liigajoukkueista kohdattiin HIFK, Ilves ja Lukko, joista ”vain” Lukko voitettiin.

Syksyn ensimmäisten pelien merkitystä ei voi vähätellä. Jos juna lähtee kulkemaan vakuuttavasti menestyksen kiskoilla oikeaan suuntaan, voi se leimata vahvasti jopa koko kautta. Tämä korostuu juuri Pelicansin tapaiselle joukkueelle, joka pelaajamateriaalin puolesta ei voi lähteä kauteen henkseleitä paukutellen. Joukkueen pitää lähteä puolustamaan nöyrästi omaa maalia, mahdottomaan kouhkaamiseen hyökkäyspäässä ei ole varaa. Nippu nimimiehiä lähti pois hyökkäyksestä, mutta toisaalta puolustus vaikuttaa nyt vakuuttavammalta kuin kaudella 2016-17.

ERIKOISTA: Joukkueen kapteenina toimii Stefan Lassen. Hänellä on kunnia olla ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni Pelicansissa kautta aikojen.            

« Takaisin