« Takaisin

Pelicans kiinnostaa lahtelaisia – kotiotteluiden kävijämäärä selvästi yli budjetoidun

Yleisömäärät kotimaisessa kiekkosarjassa puhuttavat joka vuosi. Liigan keskiarvo ottelua kohden on tällä hetkellä 4192 katsojaa. Se on kaukana huippuvuosien lukemista. 1990-luvun loppuvuosina ja tämän vuosituhannen alkupuolella elettiin kiihkeintä kasvun aikaa. Huppuvuosi oli 1997, jolloin SM-liiga houkutteli paikan päälle peräti 5298 silmäparia ottelua kohden.

Pelicans budjetoi kuvalle kaudelle ottelukohtaiseksi katsojamääräksi 3550. Se on tähän mennessä ylittänyt sen reilusti yli 300 katsojalla. Lukema on 3884, kun Isku Areenalla on pelattu 20 kotiottelua. Joukkue kamppailee lisäksi tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta, joten pelikaani-faneilla riittää jännitettävää loppukaudella.

Aloitusten (kuva) merkitystä kiekossa ei voida koskaan aliarvioida. Pelicansin paras aloittaja Miska Siikonen on voittanut lähes yhtä monta aloitusta kuin on hävinnytkin (aloitusprosentti  49,8%). Liigan paras aloittaja on Tapparan mies Juhani Jasu (56,2%). Jasulla on 553 aloitusvoittoa ja  431 häviötä, kaikkiaan 984 aloituksesta.

Maaleja värkätään paljon suoraan aloitusten jälkeen, joten varsinkin ottelun kriittisillä hetkillä valmennusjohto pyrkii olemaan hereillä ja laittamaan laatikkoon aloitusten erikoismiehet.

Pelicansin tämän illan vastustaja JYP Jyväskylästä, selvitti tiistaina tiensä kautta aikojen toisena suomalaisena joukkueena CHL:n (Champions Hockey League) finaaliin. Se voitti Trinecin yhteismaalein 7-6. Finaali pelataan helmikuussa ja siinä JYP saa vastaansa Växjön Ruotsista. Finaalipaikka JYPille ratkesi huikean trillerin jälkeen rangaistuslaukauskilpailussa hurmioituneen tsekkiyleisön edessä.

JYPin leirissä tapahtui varmasti aikamoinen paineen purkautuminen ja ulospuhallus makean voiton jälkeen. Olisiko siinä kenties Pelicansin sauma illan ottelussa?

 Ari Tulla

« Takaisin