« Takaisin

Pelicans tasoitti sarjan – Juha Leimun lyöntilaukaus upotti SaiPan

Villi kortti kierrosta Pelicansin ja SaiPan välillä on pelattu nyt kahden ottelun verran.  Huomenna ratkeaa kumpi lähtee niin sanotusti lauluun ja kumman pelit jatkuvat neljännesvälieriin. Kotietu on ollut valttia, SaiPa vei ensimmäisen Kisapuistossa ja Kaanit olivat tylyjä isäntiä Isku Areenalla toisessa kohtaamisessa. Pelicansin 3-0 voitto ei antanut selittelyille sijaa, sen myönsi myös SaiPan harvinaisen niukkasanainen valmentaja Tero Lehikoinen.

Juha Leimun (kuva) hirmukutia pelkäävät kaikki maalivahdit tässä maassa. Siitä saatiin hyvä näyttö toisessa ottelussa, jossa kokenut puolustaja tinttasi tulisen lämärin (2--0) sputnikkien verkkoon. Se oli varmasti iso maali niin miehelle itselleen kuin omalle joukkueelle. Se ohjasi pelin lopulliseen ratkaisuun. Viimeisen maalin iski tyhjiin oivaan pudotuspelivireeseen syttynyt Antti Tyrväinen.

Kumpi vaan menee jatkoon, niin suurta vääryyttä ei tapahdu. Saman tason joukkueista on kysymys. Sarjataulukko ei tässä kohtaa valehtele, eikä aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa. Usein playoff-sarjan viimeisessä pelissä kotietu ei näyttele enää niin ratkaisevaa osaa kuin sarjan alussa. Pitääkö tuo nyt paikkaansa, jää nähtäväksi.

Poistuuko huomenna Pelicans-näyttämöltä pettynyt Petri ”Petu” Matikainen vai jatkuuko urakka vielä mestarisuosikki Kärppiä vastaan? Siihen vastauksen antaa Kisapuiston ottelu, joka alkaa kello 17.00.

« Takaisin