« Takaisin

Pelicansin kausi alkaa tänään CHL-ottelulla tsekkijoukkuetta vastaan

Ari Tulla

Tänään alkavat tosipelit Lahdessa, kun CHL-liiga käynnistyy Pelicansin osalta. Ilmassa on lahtelaista kiekkohistorian havinaa, koskaan aiemmin ei Lahdessa ole pelattu kyseistä sarjaa. Menneinä vuosina on jouduttu vain sivusta kateellisena seuraamaan kun muut suomalaiset seurat ovat taistelleet paremmuudesta tässä eurooppalaisessa kiekkoliigassa.

Viime kauden runkosarjan kolmas sija takasi pussinokille pääsyn kaudeksi 2019-20 CHL-taistoihin mukaan.  Pelicans-leirissä on CHL:stä innostuneet niin pelaajat kuin valmennus. Seuran ennakkotiedotteessa joukkueen kotisivuilla päävalmentaja Ville Nieminen tiivistää joukkueen tunnot ja odotukset.

- No kyllähän tätä on odotettu. Olemme siinä mielessä onnekkaita, että enää ei tarvitse odottaa. Pääsemme aloittamaan pelit kaksi viikkoa aiemmin kuin muut. Kyllä se on näkynyt harjoituksissa, että näitä pelejä on odotettu, joukkueen luotsi Ville Nieminen sanoi. Pelicans pelasi jo harjoituskaudella kovia otteluita kansainvälisiä joukkueita vastaan. Tulospuolella jäi parannettavaa, mutta valmennukselle pelit antoivat tärkeää tietoa. 

- Kaikesta oppii ja saa hyvää palautetta, niin pelistä, pelaajista kuin koheesiosta. Oli hyvä saada pelata kovia kansainvälisiä pelejä. Kyllä me vielä ehditään pelata näitä paikallisia pumppuja vastaan. Se auttaa tosi paljon yksittäistä pelaajaa, että pääsemme vetämään näitä pelejä. Nämä ovat pelaajakehityksen kannalta hyviä juttuja. Tämän viikon valmistavissa harjoituksissa Pelicansin fokus on ollut Niemisen mukaan täysin omassa tekemisessä. Perjantain CHL-avauksessa lahtelaisten maalin suulle luistelee Tomi Karhunen, ja puolustuksessa debytoi uusi valkovenäläishankinta Pavel Vorobei. Hän ottaa kokoonpanosta Matteo Pietroniron paikan, joka pelasi torstaina Heinolassa.

Viikonlopun CHL-ottelut:

Pelicans-HC Ocelari Trinec 30.8.

Pelicans- Lausanne HC 1.9.

 

« Takaisin