« Takaisin

Pitkiin tappioputkiin ei ole enää varaa

Pelicans kaipaa kipeästi pistepussin täydennystä. Muuten ei hyvä heilu. Viimeisestä kymmenestä ottelusta se on onnistunut raapimaan vain kahdeksan pistettä, tarjolla olisi ollut 30 pistettä. Tänään on kotiyleisön edessä lähes pakkovoiton paikka. Samoilla sijoilla Liigassa majaileva Mikkelin Jukurit saapuu Isku Areenalle. Sääliviivan alla nököttävä kotijoukkue tarvitsee ehdottomasti jo oman uskottavuutensa kannaltakin kolme pistettä, ei muuta, tuosta matsista. Kuden alussa Pelikaanit voittivat päämajakaupungissa Jukurit niukasti 4-3. 

Kotiyleisö ei ole, ainakaan vielä, hyljännyt Pelicansia. Katsojakeskiarvo kotipeleissä on 3768 katsojaa. Se on vielä linjassa ennakkoon budjetoidun tavoitteen kanssa (3800 katsojaa).  Mutta sanomattakin on selvää, että mitään pitkiä tappioputkia ja ankeita kotiesityksiä se ei enää kestä.

Maalivahdit ovat aina paljon vartijoina. Timanttisen kovalla joukkueella on aina myös timanttinen veskari. Lahdessa molemmat maalivahdit ovat onnistuneet kohtuullisesti. Tomi Karhusen (kuva) torjuntaprosentti on 90,54%. Pelicans-vahti on pelannut 16 liigaottelua kuluvalla kaudella. Ajoittain häneltä on nähty hienoja otteita, väliin on mahtunut sitten myös lipsahduksia ja vähemmän hohdokasta pelaamista. Se on toki vaivannut alkukaudesta koko joukkuetta. Mutta onneksi aikaa on kurssia vielä kääntää.

KooKoon laitahyökkääjä Juha-Pekka Haataja teki kuluvalla viikolla Liiga-uransa 244. maalin ottelussa Ässiä vastaan. Maali oli Haatajan uran 95. ylivoimamaali, jolla hänestä tuli ylivoimamaalien tilaston kaikkien aikojen ykkönen. Haataja ohitti tilaston kärjessä olleen Janne Ojasen. 18. kauttaan Liigassa pelaava Haataja onnistui ensimmäisen kerran ylivoimamaalissa kolmannella Liiga-kaudellaan syyskuussa 2003. Tuolloin hän pelasi Kärppien paidassa. Kaudella 2011-12 Haataja teki 11 yv-maalia ja paransi seuraavalla kaudella yhden kauden ennätystään maalilla. Hän oli molemmilla kausilla Liigan paras ylivoimamaalien tekijä.

Ari Tulla

« Takaisin