« Takaisin

Potkut Ville Niemiselle, kääntyykö Pelicansin kurssi?

Ari Tulla. 05.12.2019

Reilu neljännes liigajoukkueista on vaihtanut kuluvalla kaudella päävalmentajaansa. Potkut ovat saaneet Ilveksen Karri Kivi, TPS:n Kalle Kaskinen , Sportin Ari-Pekka Pajuluoma ja viimeksi Pelicansin Ville Nieminen. Näistä joukkueista tiistain kierroksen jälkeen sarjataulukon perää pitävät Sport, TPS ja Pelicans. Ilves onnistui kääntämään kurssinsa positiiviseksi uuden valmentajansa johdolla. Jouko Myrrä on saanut tupsukorvat hyvään lentoon. Ilves on nyt viidentenä sarjataulukossa. 

TPS on onnistunut kuukauden aikana voittamaan vain kolme ottelua Marko Virtasen alaisuudessa, tappioita on tullut kuusi. Sport tuskin nousee sarjan kellariosastolta enää tällä kaudella, vaikka Vaasassa tehtäisiin toinenkin valmentajavaihdos. Onhan niitä muuten joskus nähty tuplapotkujakin saman kauden aikana. Pelicans taasen on arvoitus ja toisaalta nyt on nähty vasta pari matsia uuden päävalmentaja Jesse Wellingin johdolla. Annetaan Wellingille vähän aikaa. Tänään on ensimmäinen kotiottelu JYPiä vastaan, jossa Welling esiintyy lahtelaiselle kiekkoyleisölle pääkäskijän paikalla. Itselläni on vähän sellainen kutina, että Pelsut voi yllättää. Jäädään katsomaan. Ottelu Isku Areenalla alkaa kello 18.30.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Pelicansin Taavi Vartiaiselle (kuvassa) kuuden ottelun pelikiellon tiistain Tappara–Pelicans-ottelussa tapahtuneesta pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Vartiainen on pelikiellossa Pelicansin kuudessa seuraavassa ottelussa: 5.12. Pelicans–JYP, 11.12. Ässät–Pelicans, 13.12. KooKoo–Pelicans, 20.12. Pelicans–Tappara, 26.12. HIFK–Pelicans ja 28.12. Kärpät–Pelicans.

« Takaisin