« Takaisin

Pudotuspelit alkoivat Lahdessa

SM-liigan neljännesfinaalit alkoivat Lahdessa Pelicansin murskavoitolla  6-0 Helsingin IFK:sta. Kotijoukkue pudotti punaiset pedot kanveeseihin tennislukemin. Pudotuspelien avausta oli seuraamassa lähes täysi tupa, kotiyleisö nautti taatusti näkemästään. Pelicans oli tyly, se ei jättänyt IFK:lle mitään palaa eikä saumaa voittaa matsia ja saada riistettyä kotietua itselleen. Ottelun hahmoja olivat 0+3 tehoilla Juha-Matti Aaltonen ja hienosti nollapelin pelannut Jussi Olkinuora. Liigan parhaaksi pelaajaksi juuri valittu Oliwer Kaski pääsi pöllyttämään lopussa, kun ottelu oli jo ratkennut, peräti kahdesti vastustajan maaliverkkoja. Pelin päätyttyä olikin sitten mukava niin Kasken kuin koko joukkueen kurvailla jäällä ja kiittää kotiyleisöä upeasta kannustuksesta. (kuva)

IFK jätti itsestään sekavan ja vaisun kuvan. Kun peli oli jo ratkennut stadilaiset aloittivat, yllätys ylätys, rähinöinnin,  hanskaamisen ja painiottelut. Lahtelaiset eivät oikein ymmärrettävästi innostuneet näistä ”tanssiin kutsuista” ja näin suuremmilta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin.  Vieraiden hölmöilyn kruunasi ehtoopuolen kiekkoilija Tommi Santala törkytempullaan (polvitaklaus), jossa kohteena oli Pelicansin tähtipakki Mikko Kousa. Tapaus menee jatkokäsittelyyn. Lisärangaistus saattaa napsahtaa.

Sarja on kuitenkin vasta alussa. Vaikka Pelicans on tämän pudotuspelisarjan suosikki, on syytä muistaa, että IFK on huomattavasti kokeneempi joukkue näissä karkeloissa. Se on pelannut ja tahkonnut playoff-pelejä monena keväänä, kun pelikaanit ovat jo aikaa sitten lentäneet lomalle. Kokemus on siis selkeästi IFK.n puolella. Kuinka pitkälle se kantaa? Pelicansin puolella näyttää juuri nyt olevan intohimo, voitontahto, nopeus ja kaksinkamppailuvoima. Niillä pääsee pitkälle. Kuinka pitkälle? Annetaan kevään näyttää.

Ari Tulla

« Takaisin