« Takaisin

Pudotuspeliviivan alla ja päällä kiivas taistelu

Ari Tulla

Kahdeksan pistettä alimpaan pudotuspeliviivaan. Pelicans on tällä hetkellä, ennen illan Ässät-peliä, 35 pisteessä. Otteluita runkosarjassa on jäljellä 25, joten keskimäärin pisteitä per peli tarvitaan noin 1.90, mikäli pussinokat haluaa olla kevään säälipleijareissa. Ja tietysti, miksi ei haluasi. Siinä on vain ylsi mutta, niin moni muukin joukkue haluaa ja on jopa paremmissa asemissa. Suora pudotuspelipaikka vaatisi jo 2.50 pistettä peliä kohden. Viime kaudella viimeiselle jatkopelien paikalle vaadittiin 82 pistettä, kautta aikaisemmin 83 pistettä.

 Tänään Pelicans kohtaa pudotuspelipaikasta niin ikään tiukasti kamppailevan Porin Ässät. Kyseessä on, ei enempää eikä vähempää, kuin klassinen kuuden pisteen matsi. Ässät on sääliviivan paremmalla puolella ja Pelicansin on voitettava se, mikäli haluaa kuroa eroa viivaan kiinni. Paljon on siis duunia niin päävalmentaja Jesse Wellingillä ( kuva) kuin joukkueellakin edessä.

Joukkuueesta saatiin uutisia pelaajarintamalta heti uuden vuoden kärkeen. Varusteensa pakanneen lainapuolustaja Ossi Ikosen tilalle Pelicans hankki Elias Ulanderin, 22, HIFK:sta kuukauden mittaisella lainapestillä. Pelicans tiedotti vuodenvaihteessa lisäksi Janne Jalasvaaran loppukauden sopimuksesta, jossa on myös optio ensi kaudesta.

Torstaina Pelicansin mukaan liittynyt Ulander saapui Lahteen Mestiksestä Rovaniemen Kiekosta, jossa puolustaja kiekkoili joulukuussa lainalla kolme peliä.

- Hyvillä fiiliksillä tulen Lahteen. Pääsee pelaamaan liigapelejä, niin olen kyllä tyytyväinen.

« Takaisin