« Takaisin

Riku Helenius hamuaa peliaikaa Pelicansissa

Ari Tulla

Pelicansin ykkösveskari Tomi Karhunen vaihtoi lennosta maisemaa. Vielä keskiviikkona mies torjui Pelicansin riveissä kiekkoja ja huhuja Raumalla, mutta seuraavana päivänä tuli jo edellisen päivän spekulaatioille vahvistus, Karhunen on SC Bernin mies. Karhunen sanoi viihtyneensä hyvin Lahdessa, mutta viihtyikö Pelicansissa, kun puolustus usein vuoti vähän joka suunnasta? 

Karhusta paikkaamaan palkattiin Riku Helenius. 31-vuotias Helenius (kuvassa) on meritoitunut maalivahti, joka on pelannut Liigassa Ilveksen, JYPin ja KalPan paidassa. Maalilla mies on torjunut 97 ottelua voittoprosentilla 54,3.

Helenius voitti Suomen mestaruuden JYPissä 2012 ja vastassa finaalisarjassa oli muuten tuolloin juuri Pelicans. Kauden päätteeksi hänet palkittiin Liigan parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnolla. Vuosina 2008-10 ja 2012-14 Helenius pelasi Pohjois-Amerikassa ja kaudet 2014-17 KHL:ää Jokerien paidassa.

– Olen kunnossa ja valmiina taistelemaan peliajasta. Pyrin auttamaan joukkuetta omalla panoksellani kaikin tavoin, Helenius kertoo Pelicansin tiedotteessa.

– Karhusen sopimuksen ulososton mahdollistava pykälä sopimuksessa oli yksi edellytys, että saimme hänet nopeasti kiinnitettyä kesällä, kun yllättävä tarve maalivahdin hankinnalle ilmeni Jakub Skarekin lähdettyä Pohjois-Amerikkaan. Heleniuksesta joukkue saa kokeneen huippumaalivahdin, joka haluaa todistaa tasonsa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo.

Riku Heleniuksen sopimus sisältää koeajan, joka kestää tammikuun 12. päivään. 

Viime lauantaina seurasin Mestis-ottelua Heinolassa. Sarjan häntäpään joukkoon jämähtänyt kotijoukkue Peliitat oli saanut vieraita Joensuusta. Joensuun Kiekkopojat otti vähälukuisen (446) yleisön edessä rutiinivoiton Peliitoista. Heinolassa pelaa muutamia ns. Pelicansin ylijäämämiehiä, joiden ykköstavoite on tietysti pelata Liigaa Lahdessa. He antavat näyttöjä siellä ja heti kun ovet täällä aukeavat, loukkaantumisten tai muiden syiden takia, tulevat tietysti innolla pelaamaan Liiga-matseja.

« Takaisin