« Takaisin

Runkosarja puolivälissä, Pelicansin pitää piristyä

13.12.2019

Ari Tulla

Liigan runkosarja on nyt puolivälissä. Runkosarjassa pelataan 60 kierrosta. Jyvät ovat niin sanotusti alkaneet erottumaan akanoista. Jo ennakkoon vahvat ja kärkeen veikatut Kärpät ja Tappara eivät ole pettäneet. Juna kulkee, pisteitä ropisee ja matkalippu kevään tosipeleihin on jo hyvin pitkälti taskussa. Vai kuvitteleeko joku oikeasti, että nämä kaksi mahtiseuraa sieltä itsensä ulos pelaisivat. No, ei kuvittele.

Pelicansin kanssa on taas ihan eri juttu. Yksi Ässät-voitto (keskiviikkona) ei vielä lupaa yhtään mitään. Nyt on Jesse Wellingillä oikeasti näytönpaikka. Saako se joukkueen alavireisen kurssin kääntymään.  Ja tuoko puolustukseen lisävahvistuksena hankittu Janne Jalasvaara oikeasti ryhtiä Peslujen aneemiseen oman pään pelaamiseen.   

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matka kohti Tshekissä pelattavia nuorten MM-kisoja alkaa lauantaina, kun joukkue kokoontuu ensimmäiselle MM-leiritysjaksolle. Mukana on kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

Vierumäen leiri päättyy tiistaina 17.12. ja torstaina 19.12. joukkue siirtyy Tshekkiin. Nuoret Leijonat pelaa ennen tapaninpäivänä käynnistyviä MM-kisoja harjoitusottelut Saksaa  ja Kanadaa vastaan.

– Mukana on vielä tässä vaiheessa muutama ylimääräinen pelaaja, mutta aika lähellä lopullista joukkuetta ollaan. Leirityksen ja joulun alla pelattavien harjoituspelien jälkeen lyömme lukkoon lopullisen MM-ryhmän, Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen kertoo.

MM-kisojen alkaessa joukkueeseen on nimettävä vähintään 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Joukkueen maksimikoko on 23 pelaajaa (20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia).

« Takaisin