« Takaisin

Säälien kautta vai suoraan?

Runkosarjan voittaja kaudella 2017-18 on Kärpät. Tämä on ollut käytännössä jo pitempään selvä. Teoreettisesti voitto on vielä muutaman pisteen päässä, mutta vain teoreettisesti.

Pelicans rimpuilee sääleissä juuri nyt. Kova halu on ylöspäin ja suoraan pudotuspelipaikkaan, mutta niin on muillakin. Ja ne muut ovat: SaiPa, Lukko ja KalPa. Tästä porukasta juuri Lukko kävi hiljan noukkimassa kanaalikaupunkiin tärkeät pisteet Isku Areenalta.  Kirvelevä tappio pussinokille. Se oli klassinen kuuden pisteen peli ja luu jäi vain kouraan. Edellinen kotimatsi oli päättynyt lahtelaisten riemukkaaseen voittoon HIFK:sta täyden tuvan edessä. Sitten tuli arki ja tiistai, 3500 katsojaa ja mahalasku. Joukkueen pelillinen taso vaihtelee hurjasti ottelusta toiseen. Sitä sanoi myös Iikka Kangasniemi (kuva) Uutislähteen haastattelussa jo tammikuussa.

No, Kangasniemestä puheen ollen, mies on vaeltanut varjojen mailla jo pitempään. Se on tuonut miehelle muun muassa yhden erän mittaisen koppikomennuksen.  Kuusi viimeistä peliä kiikaritehoilla: 0+0. Viime Lukko-peli oli kuitenkin jollain tapaa toiveita herättävä. Pieniä välähdyksen omaisia otteita siitä Iikasta, joka syyskaudella dominoi kiekkoa ja piti välillä vastustajia pilkkanaan. Toivotaan, että jatkossa tahti paranee ja otteet kohenevat. Sekin on tietysti selvää, että juuri hän on vastustajan pihdeissä entistä tarkemmin, kun pelit kovenevat ja panokset kevään edetessä kasvavat. Fyysisyys pelissä lisääntyy ja se tuonee taas Kangasniemelle haasteita. Se oli nähtävissä myös viime keväänä.

 

Ari Tulla

« Takaisin