« Takaisin

Sarja jatkui värikkäästi

Tapaninpäivän liigakierros oli värikäs ja mielenkiintoinen. Pelicans pyyhki jäätä IFK:lla Helsingin vanhassa hallissa. Vieraspisteet Nordikselta ovat olleet lahtelaisille harvinaista herkkua tällä vuosikymmenellä. Tehokas lahtelaisryhmä jyräsi IFK:n tylysti. Jotain vastustajakin osasi, tietysti rähistä ja tapella.  ”Tapaninpäivän tanssit” kaukalossa laittoivat pystyyn IFK:n kapteeni Lennart Petrell ja lahtelaisleiristä Taavi Vartiainen (kuva).  Ei todellakaan mikään yllätys, että se oli juuri Vartiainen, joka esitti Petrelille kutsun poikapainiin. Teki Vartiainen toki muutakin, vei Pelicansin hienosti 3-1 johtoon toisen erän alkupuolella. Sitten pelin puolessa välissä mies lensi suihkuun ja odottelemaan, miten omat jätkät kaukalossa pärjäävät. Samoista ovista lähti ulos myös Petrell.

Itse näin JYPin ja Jukureiden kohtaamisen Jyväskylässä. JYP vei välillä liigan jumbojoukkuetta kuin litran mittaa. Silti peli pysyi numeroiden valossa tasaisena. Innokkaimmat mikkeliläiset odottivat 0-2 tilanteessa jo voittoa Hippokselta, kunnes JYP tuli viimeisessä erässä tasoihin ja jatkoajalla noukki sitten ansaitun kotivoiton.

Savon pääkaupungissa käytiin varsin värikäs mittelö KalPan ja Kärppien välillä. Savolaiset johtivat jo 5-0, kunnes Kärpät aloitti hurjan kirin. Joukkue tuli tasoihin lähes sensaatiomaisella tavalla. Lopullinen palkinto jäi kuitenkin saamatta, kun KalPa onnistui jatkoajalla ja vei kaksi sarjapistettä, Kärppien joutuessa tyytymään yhteen pisteeseen.

Pelit Pelicansin osalta jatkuvat perjantaina 29.12. Isku Areenalla nähdään pussinokkien vastustajana SaiPa Lappeenrannasta.

Ari Tulla

« Takaisin