« Takaisin

Stadin Kingit vs. Tappara

Helsingin vanhassa jäähallissa pelattiin viime lauantaina tasokas ja viihdyttävä liigapeli HIFK:n ja Tapparan välillä. Halli oli loppuunmyyty ja tunnelma sen mukainen. Edellisenä päivänä IFK oli käynyt Mansessa ryöstöretkellä hakien stadiin täyden pistepotin niukalla 4-3 voitolla. Maksaisiko Tappara nyt potut pottuina?

Matsi lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti, täksi kaudeksi Pelicansista IFK:n siirtynyt Juhani Tyrväinen pääsi tyrkkäämään avausmaalin jo ajassa 3.20. Tapparan hetket osuivat erän loppupuolelle. Ensin Kristian Kuusela tasoitti pelin ja siitä reilun puolen minuutin päästä porkkanapöksyt olivat jo johdossa. Tapparan kapteeni Jukka Peltolan ovelalla vedolla maalin takaa vastustajan veskaria Atte Engreniä täydellisesti hyväksi käyttäen. Ei maalit siihen jääneet.  Kotijoukkue sai vielä erän lopussa niin sanotun pukukoppimaalin, asialla illan paras pelaaja Jarkko Malinen. Erätauolle 2-2 lukemissa.

Toisessa ja kolmannessa erässä IFK karkasi jo parin maalin karkumatkalle. Tappara ei kuitenkaan antanut periksi. Se jauhoi sinnikkäästi omaa pelitapaansa. Ajassa 59.09 Sebastian Repo pääsi lyömään kiekon reppuun, kun Tappara haki kavennusta ilman maalivahtia. Tämän lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt ja kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa.

IFK:n fanikatsomo jaksoi pitää meteliä yllä koko pelin ajan. ”Toinen puoli huutakaa meille” – loilotus kuului hallin fanikatsomosta tuon tuosta. Se tuotti tulosta. Hallissa oli ääntä, meteliä ja fiilistä. Nyt oltiin lätkämatsissa eikä kamariorkesterin konsertissa.

Ottelutapahtuma oli hyvin järjestetty. Väkeä oli hallin täydeltä ( 8200), mutta silti erätaukopalvelut sujuivat jouhevasti. Myyntipisteitä oli riittävästi. Vanhassa perinteikkäässä seurassa hommat tehdään hyvin ja ammattitaidolla.

Ari Tulla

« Takaisin