« Takaisin

Suomalaiset joukkueet jatkavat Spengler Cupissa

Liiga on solminut kolmivuotisen sopimuksen perinteikkään seurajoukkueturnauksen, Spengler Cupin järjestäjien kanssa Liiga-joukkueiden osallistumisesta turnaukseen myös kolmena seuraavana vuonna.

Yhteistyö tarkoittaa jatkossa sitä, että Liigasta turnaukseen osallistuu joukkue, joka ei ole mukana Champions Hockey Leaguessa.

– Suomi on yksi suurista jääkiekkomaista. Suomalaisjoukkueet ovat onnistuneet hienosti pelaajien kehityössä ja toimivat erittäin hyvin nuorten pelaajien kanssa, Spengler Cupin turnausjohtaja Fredi Pargätzi kiittelee.

– Suomalaiset joukkueet ovat tuoneet Spengler Cupiin innostavia esityksiä. Muistamme KalPan sensaatiomaisen turnausvoiton viime vuodelta. Sopimuksen jatkaminen Liigan kanssa on erittäin tärkeä myös Spengler Cupin jatkokehitykselle.

Myös Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on tyytyväinen allekirjoitettuun sopimukseen.

– Spengler on kovatasoinen ja hienosti järjestetty turnaus, joka tarjoaa Suomea edustavalle seuralle sekä urheilullisen haasteen että mielekkään yhteisen kokemuksen, Kallioniemi tiivistää. Turnaus järjestetään perinteisesti aina ennen vuodenvaihdetta.

TPS suomalaisjoukkueena mukana tänä vuonna

TPS ottaa tänä vuonna osaa tähän maailman vanhimpaan jääkiekkoilun seurajoukkueturnaukseen, Spengler Cupiin. Sveitsin Davosissa on paikalla viisi seurajoukkuetta sekä tavan mukaan myös Kanadan maajoukkue. Vuosi sitten KalPa juhli ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Spengler Cupin voittoa.

TPS:n lisäksi seurajoukkueista turnaukseen osallistuvat isäntäjoukkue HC Davos ja HC Ambri-Piotta Sveitsin pääsarjasta, Tshekin liigan HC Ocelari Trinec sekä KHL:n Salavat Julajev Ufa.

Spengler Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1923. Turnauksesta on muodostunut Sveitsin toiseksi suurin urheilutapahtuma tenniksen ATP-turnauksen jälkeen. Spengler Cup televisioidaan suorana viiteen maahan ja paikan päälle odotetaan noin 80 000 katsojaa.

Suomalaista tuomariosaamista turnauksessa edustavat päätuomari Anssi Salonen ja linjatuomari Lauri Nikulainen.

« Takaisin