« Takaisin

Syksy on taputeltu – kevättä kohden

Odotin edellisessä kiekkokulmassa pussinokilta ryhtiliikettä ja se saatiin. Joukkue lähti joulutauolle varsin positiivisissa tunnelmissa. Oulun Kärpät, liigan tämän hetken selvästi paras joukkue ja suurin mestarisuosikki, kaatui 3-1 Isku Areenalla vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa kiekkomatsissa. Tauko tuli Pelicansille sopivaan paikkaan, on aika hieman hengähtää ja siirtää ajatuksia pois kiekosta. Kinkunsulattelu alkaa sitten taas heti tapaninpäivänä, jolloin Pelicans matkustaa HIFK:n vieraaksi. Ei muuta, kun samanlaista ennakkoluulotonta ja vauhdikasta peliä, niin pisteet lähtevät matkaan myös Nordikselta.

Ihme Iikka eli Iikka Kangasniemi (kuva) on kiistatta Pelicansin syyskauden ykköspelaaja. Mies on joukkueensa avainpelaaja ylivoimalla ja alivoimalla. Pienikokoinen Kangasniemi on erittäin taitava kiekollisena, syötöt lähtevät usein yllättäen, mutta tarkasti ja usein aivan ketjukaverin lapaan. Kultakypärä pystyy kääntämään ottelun yksilösuorituksillaan ja on niin muutamassa matsissa tehnytkin.

Lahtelaiset ovat keränneet syksyn kotipeleistä 28 pistettä ja vieraista on raavittu kasaan 22 pistettä. Se on sarjan seitsemänneksi paras niin koti- kuin vierasjoukkuekin. Tasaista tekemistä siis.

Sarjataulukossa Pelicans on nyt kymmenentenä ja se on kerännyt 1,47 pistettä ottelua kohden. Viime kaudella se keräsi 1,55 pistettä ottelua kohden, pisteitä kertyi yhteensä 93 ja selvisi niukasti kuuden sakkiin. Joten petrattavaa riittää keväälle. Tuo 1,47 pistettä per ottelu nimittäin ei riitä, mikäli mielii kuuden sakkiin ja suoraan pudotuspelipaikkaan.                                                    

Ari Tulla

« Takaisin