« Takaisin

Tuore maailmanmestari vahvistaa taas Pelicansia

Tuore maailmanmestari Jesse Ylönen palaa Isku Areenalle tämän illan KalPa-ottelussa. Ylönen oli voittamassa kultaa Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa Kanadan MM-turnauksessa. Pelicansin hyökkääjä pelasi hyvät kisat. Nuorten Leijonien sisäisessä pistepörssissä Ylönen oli kolmas tehoilla 3+3. Ylönen sivalsi myös tärkeän avausmaalin finaalissa USA:ta vastaan. Miehen ura näyttäisi olevan etenemässä oikeilla askelmerkeillä kohti taalakaukaloja. Tänään on kuitenkin kukitusten ja suosionosoitusten aika. Nuori, hiljainen ja vaatimaton Jesse Ylönen on ne varmasti ansainnut.

Kärpät puksuttaa tasaisen varmasti kohti runkosarjan voittoa. Turun Palloseuralla (TPS) saattaisi olla hyvän jakson sattuessa siihen vielä sanomista, mutta eipä taida TPS:n eväät siihen kuitenkaan riittää. Oululaisten etumatka kun on sen verran turvallinen, 14 pistettä, kun molemmat joukkueet ovat pelanneet 38 ottelua. 

Kärpät on matkalla myös kohti Liigan uusia ennätyksiä. Erityisesti oululaiset ovat vakuuttaneet mainiolla puolustuspelillään ja vierasotteluiden menestyksellään. Kärpät on voittanut 38 ottelussaan 24 kertaa varsinaisilla peliajoilla ja kuudesti jatkoaikapeleissä. Pisteitä Kärpillä on 85, joka tuottaa pistekeskiarvoksi lukeman 2,24. Se on tässä vaiheessa suurempi kuin millään muulla joukkueella runkosarjan päätöshetkellä. Joukkueen voittoprosentti on 72,4. Kärpät on tehnyt 3,34 maalia ottelua kohden. 2010-luvulla vain Pelicans on yltänyt parempaan maalikeskiarvoon kaudella 2011-12 kaudella (3,55). Kotihallissaan Raksilassa Kärpät on pelannut erinomaisesti ja kerännyt pisteitä 2,35 pisteen keskiarvolla. JYPin hallussa oleva ennätys kaudelta 2010-11 kuitenkin rikkomatta. JYP keräsi kaudella kotiotteluistaan peräti 77 pistettä keskiarvolla2,57. 

Ari Tulla

« Takaisin