« Takaisin

Viime vuosien kestomenestyjällä vaikea alkukausi

Liigaottelu JYP-Ilves on Jyväskylän lauantai-illassa alkamassa. Tunnelmaa nostatetaan Keski-Suomen kotiseutulaululla: Männikkömetsät ja rantojen raidat, laaksojen liepeillä koivikkohaat, laulaa nuori naislaulaja. Kuulosta kuin laulajaa aavistuksen jännittäisi, mutta hän jatkaa jo varmemmin toiseen säkeistöön: Keitele vehmas ja Päijänne jylhä, kirkkaus Keuruun ja Kuuhankaveen, vuorien huippujen auneus ylhä, ah, kotiseutua muistoineen.

Ja kun sponsorin lahjoittamat lakritsit on heitetty yleisön joukkoon, peli voi  alkaa. Istun Kyöstin, pitkänlinjan JYP-kannattajan vieressä. Kyösti kertoo, että tässä samassa katsomon osassa istuu aina myös entisiä JYP-pelaajia, muun muassa Jari Lindroosin on kuulemma bongannut pelejä katsomassa. Lindroos pelasi Jyväskylässä 285 runkosarjan ja 34 playoff-ottelua kausilla 1989-1995.

Nyt on mennyt JYPillä vähän heikosti, tuumaan Kyöstille, johon hän vastaa vähän puolihuolimattomasti, että niin on, mutta ei vaikuta kovinkaan huolestuneelta. 

Ensimmäinen erä luo toivoa kotiyleisölle, JYP on pelin päällä ja vie erän 2-1.  Toisessa erässä kotijoukkue päästää Ilveksen aivan turhaan jäähyillä peliin mukaan. Jäähyt menevät JYPin nimimiehille: Jani Tuppuraiselle ja Jarkko Immoselle. Ilves käyttää toisen jäähyistä armotta hyväkseen ja tasoittaa ottelun. Me hävitään tämä peli, kuulen jostain taaempaa vanhempien herrojen keskustelun. Syksyn aikaisemmat kokemukset lienevät syy näille pessimistisille pohdinnoille. JyP on toisessa erässä paikoin hyvä ja työteliäs, se saa paikkoja, mutta ratkaisuhetkillä heikkoa viimeistelyä ja Ilves vie erän. Peli on tasan 2-2. 

Ratkaisu menee kolmanteen erään, jossa sankariksi nousee JYPin Julius Nättinen hattutempullaan. Ottelu päättyy 5-2 hurrikaanipaidoille ja kotiyleisö poistuu pimeään marraskuiseen iltaan tyytyväisenä. Tyytyväinen on myös 500:n liigapelin Pekka Tuokkola, joka antoi omalla panoksellaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Palataan Hippokselta Isku Areenalle. Tänään Pelicans kohtaa KooKoon illan ottelussa kello 18.30.

Ennen kuin kiekko putoaa jäähän, Martti Mikkonen ja Toni Koivunen nostetaan kunniakkaaseen joukkoon, kun kaksikko aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen.

Ari Tulla

« Takaisin