« Takaisin

Viimeiset kymmenen peliä – ei hyvältä näytä

Pelicansin peli Vaasassa Sportia vastaan tiistaina meni pilalle rangaistusten takia. Ensimmäisessä erässä Pelicans otti kolme jäähyä peräjälkeen ja kolmannen aikana Sport teki johtomaalin. Lahtelaisten jäähyistä Sport sai lisää intoa. Tällaista lisäenergiaa vastustajalle ei vain voi antaa, ei ainakaan Pelicansin tasoinen joukkue.

Vanha totuus on, että jäähyaitiosta pelejä ei voiteta. Muistan Pelicansin valmentaja Pasi Nurmisen tuskailleen joskus aiemmilla kausilla Uutislähde-lehdelle joukkueensa suuria jäähymääriä. Lahtelaisilla on jo nyt Liigassa kolmanneksi eniten kahden minuutin rangaistuksia, se syö energiaa joukkueelta ja vie omaa peliä aivan väärille raiteille.

Pelicansin tappiputki on tällä hetkellä neljä pelin mittainen. Se on pisin tällä kaudella. Siihen ei ole luvassa helpotusta tänäänkään, kun kivikova Oulun Kärpät saapuu Isku Areenalle. Luvassa lienee pelin loppupuolella Kärppien etäkannattajien vähän liiankin tuttu laulu: ”Miksi Lahti mököttää, miksi Lahti mököttää.

Kymmenestä viimeisestä matsista Pelsut on voittanut vain kaksi ja lisäksi yksi lisäpiste tuli voittolaukauskisaan menneestä Lukko-pelistä.  Lokakuussa alkanut pelillinen harmaus on jatkunut synkkänä marraskuussa. Tuoko lähestyvä joulu valoa ja onnistumisia, toivoa sopii.

Käypä illan pelissä miten vaan ja vaikka tulisi pientä nokkapokkaakin, niin pelin päätyttyä kuitenkin taas kätellään. (kuva)

Ari Tulla

« Takaisin