« Takaisin

Ainutlaatuinen teatterispektaakkeli Karnevaali 2020 julkistaa esiintyjät


Kuvassa Osmo, Ville ja Saima Haapasalo.

31.10.2019

Ystävänpäivänä 14.2.2020 saa kantaesityksensä Lahden kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ainutlaatuinen musiikkiteatteriteos, jossa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on lähes Päijät-hämäläisin voimin toteutettava kantaesitys, jonka ’primus motorina’ toimii myös teoksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaava Jemina Sillanpää. Karnevaali 2020 toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Esiintyjälista on huikea näyte paikallisesta osaamisesta, joka tässä mittakaavassa on nyt yhdessä lavalla ensimmäisen kerran. Teoksen musiikin on säveltänyt Selina Sillanpää ja sovittanut ja tuottanut Tapio Viitasaari. Koreografeina toimivat Panu Varstala ja Inga Björn.

Lähes sadan hengen työryhmänteosta tähdittävät Ville Haapasalo, Osmo Haapasalo, Saima Haapasalo, jotka ovat nyt ensi kertaa yhdessä samalla näyttämöllä, sekä Lahden kaupunginteatterista Henri Tuominen ja Liisa Vuori. Tanssitaiteilija Ervi Sirén ja performanssitaiteilija Inari Virmakoski, laulajat Selina Sillanpää, Maija Tiljander, Väinö Riihimäki, Mika Varis sekä Laulupuu-kuoro ja kuoronjohtaja Terhi Hilden. Orkesterin muodostaa Lumos-kvartetti, jota vahvistaa Martti Peippo ja Miikka Kallio. Lavalla nähdään myös mm. Salpauksen sirkuskoulun juuri valmistuvat sirkustaiteilijat.

Mukana produktiossa on myös hiihtäjälegenda Siiri Rantanen, joka esiintyy videon välityksellä. 

Muita yhteistyötahoja ovat mm. Lahden Musiikkiopisto, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Mukkulan koulu, Harjun koulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.

Karnevaali 2020 -teokseen on sävelletty uutta näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle. Teokseen musiikillista materiaalia tuottaneet vierailevat tekijät julkaistaan tammikuussa 2020.

« Takaisin