« Takaisin

Dostojevskin Idiootin kysyntä yllätti: Lisäesitykset TTT:ssä joulukuussa


Kuvassa Riikka Papunen, Antti Tiensuu ja Jari Leppänen. Kuva Kari Sunnari.

Kiertue-esitykseksi palvelutaloihin toteutettu esitys Dostojevskin Idiootti sai kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa 29.8.2019 loistavien kritiikkien seuratessa. TTT:n ja Tampereen Teatterin yhdessä tuottama esitys lähti suunnitellusti ensi-illan jälkeen kiertueelle tamperelaisiin palvelukoteihin. Teatterille tuli runsaasti yhteydenottoja, joissa kyseltiin pääseekö esitystä näkemään vielä teatterissa. Yleisön kysyntä yllätti teatterit, joissa ryhdyttiin kiireen vilkkaa etsimään mahdollisuutta lisäesityksiin. Nyt lisäesitykset ovat myynnissä: Dostojevskin Idiootti nähdään Kellariteatterissa 2.12. ja 3.12. klo 19. 

Dostojevskin Idiootti on Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhdessä käynnistämän kiertuenäyttämön Tampereen Liikkuvan Näyttämön ensimmäinen tuotanto. Tavoitteena on luoda pysyvä yhteistyömalli kiertävälle esitystoiminnalle Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Mallia on haettu Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta. 

Esitys kiertää tamperelaisissa palvelukodeissa noin 30 esityksen verran tänä syksynä. 

Näytelmän työryhmässä ovat mukana freelancer-näyttelijä Riikka Papunen sekä näyttelijät Jari Leppänen (TTT) ja Antti Tiensuu (TT). Tekstin ovat sovittaneet Riikka Papunen ja Antti Tiensuu, ohjauksesta vastaa työryhmä. Kiertäväksi suunniteltu esitys on tunnin mittainen ja se on esitettävissä tilassa kuin tilassa. Tarina kertoo Pietarin seurapiireihin palaavasta ruhtinas Myškinistä, joka joutuu kohtaamaan ympäröivän yhteisön ennakkoluuloja ja asenteita. Se sisältää rutkasti musiikkia, suuria tunteita ja lämmintä huumoria.

« Takaisin