« Takaisin

Virolainen tanssipedagogi Kalev Järvelä:

”Hollo ja Martta -festivaali on hyvän meiningin tapahtuma”


Hollo ja Martta -festivaalin finaali

Petri Görman, kuvat Daniel Balint

Hollo ja Martta -festivaalin aikana järjestettiin 68 esitystä ja tapahtumaa seurasi yli 20 000 katsojaa. Suurimmat esiintymispaikat olivat yli 1000 oppilaan koulukonsertteja. Pääkonsertti oli loppuunmyyty.

 • Lipunmyynti on onnistunut paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Myönteinen sana tapahtumasta on kiirinyt eteenpäin. Olemme luvanneet iloa, väriä sekä rytmiä kaamoksen keskelle ja sen olemme myös tehneet, festivaalipäällikkö Aimo Hentinen viestittää.

Festivaalipäällikkö haluaisi vielä lisää tanssikeikkoja esimerkiksi kauppakeskuksiin.

 • Avajais- ja pääkonsertit onnistuivat loistavasti. Se ilahduttaa näin itsenäisyyden juhlavuonna.

Lahden kaupunginteatterin Juhani -näyttämö saa kiitokset festivaalipäälliköltä.

 • Juhani -näyttämö on yksi Suomen parhaimmista paikoista kansantanssin esittämiselle. Meidät otetaan taiteentekijöinä aina hienosti vastaan. Kaikki vierailijamme ovat antaneet teatterista vain positiivista palautetta.

”Hyvän mielen festivaali”

 • Jokainen ihminen voi olla pienellä osa-alueella ammattilainen, myös harrastaja. Sen me näimme lauantaina Lahden kaupunginteatterin lavalla, virolaisen kansantanssiryhmän Koidupunan taiteellinen johtaja Kalev Järvelä toteaa.

Tunnettu kansantanssivaikuttaja on sitä mieltä, että varsinkin tämän päivän nuoret ihmiset osaavat paljon erilaisia asioita.

 • Iloinen ja hyvä tunnelma välittyi loppuunmyytyyn katsomoon. Kun asiansa osaavat lapset ja nuoret uskaltava heittäytyä tanssin maailman vietäväksi, niin yleisökin syttyy. Tämä oli meidän mielestä hyvän mielen festivaali, jossa viihdyimme joka hetki.

Tanssipedagogi Järvelästä on sitä mieltä, että naapurimaiden tulee tehdä paljon yhteistyötä kulttuurin eri osa-alueilla.

 • Toiselta voi oppia aina jotain uutta.

Viro juhlii 100 -vuotiaspäiviään ensi vuonna.

 • Olemme mukana useissa eri juhlallisuuksissa ensi vuoden aikana ja kutsumme myös suomalaisia ystäviämme juhlimaan 100 -vuotiasta Viroa.

Koulukonserteille kiitokset

Slovakialaiset Ondrej Holicek ja Marja Haikova tanssivat Trencan -ryhmässä. He olivat ensimmäistä kertaa Hollo ja Martta -festivaaleilla, vaikka osa ryhmän jäsenistä on vieraillut aiemmin Suomessa.

 • Ohjelmakokonaisuus oli mielenkiintoinen ja oli ihana päästä esiintymään suomalaisille koululaisille, kansantanssija Marja Haikova sanoo.

Haikovan tanssipari Ondrej Holicekin mielestä Hollolan Hirven kansainvälinen illassa oli heidän osaltaan yksi parhaimmista keikoista festivaalin aikana.

 • Siellä oli erittäin hyvä tunnelma.

Virolaisen Koidupunan kansantanssija pari Karmo ja Elis Korvek kertovat, että erityisesti suomalaisille lapsille ja nuorille järjestetyt koulukonsertit jäivät parhaiten mieleen.

 • Oli mukavaa huomata, kuinka koululaiset lähtivät tanssiin mukaan ja seurasivat tanssiaskeliamme.

Karmo Korvekin mukaan yksi tärkeä asia on ollut se, että on päässyt seuraamaan myös muiden kansantanssiryhmien ohjelmistoja ja keskustelemaan heidän kanssaan.

 • Se on tämän harrastuksen suola.
 • Myös suomalaisilla kansantanssiryhmillä oli raikkaita koreografioita. Niitä oli ilo seurata.

Hollo ja Martta -festivaaleilla ovat vuoden päästä pääosissa lapset ja nuoret loka-marraskuun vaihteessa.


Karmo ja Elis Kohvik Koidupuna Viro


Ondrej Holicek ja Marja Haikova Trencan -ryhmästä Slovakiasta


Virolainen tanssipedagogi Kalev Järvelä

« Takaisin