« Takaisin

Kaakkoissuomalaista taidetta ennennäkemättömän laajasti esille Lappeenrantaan


Leena Karjalainen, Elämän edessä, 2017, öljyväri kankaalle, 100 x 80 cm.

Lappeenrannan taidemuseon uuden vuoden avaa KAAKKO18 -näyttely, jossa on esillä 42 taiteilijaa koko Kaakkois-Suomen alueelta. Näin kattavasti kaakkoissuomalaista taidetta ei ole nähty Lappeenrannan taidemuseossa yli 20 vuoteen.  

KAAKKO18 -näyttelyn teemana on läheisyys. Läheisyys on teoksissa näkyvää, värillistä, tuntuvaa, sisällöllistä tai jotain muuta. Aihetta on käsitelty teoksissa mm. kriittisesti, pehmeästi, kyseenalaistaen, yllättävistä näkökulmista ja myös kirjaimellisesti.

Näyttely on rakentunut Kaakon taiteen jäsenjärjestöjen jäsenille suunnatun haun kautta. Haku keräsi 79 hakemusta, yhteensä runsaalta 80 taiteilijalta. Näyttelyn teokset ja taiteilijat valitsivat kuvataiteilija Komugi Ando ja muotoilija-kuraattori Teemu Salonen. Ando ja Salonen ovat tunnettuja etenkin taidekeskus Ars Auttoisen ylläpitäjinä ja kuraattoreina.

Näyttelyn päättää Kaakkois-Suomen ensimmäinen teosmyyntitapahtuma 17.–18.3.2018. KAAKKO18 on Lappeenrannan taidemuseon ja Kaakon taiteen yhteistyön tulos.

Mukaan valitut taiteilijat ovat työryhmä Ahola/ Knaapi/ Sokura (Ulla Ahola, Sirja Knaapi ja Jenni Sokura), Anni Kristiina, Marianne Balabin, Melitina Balabin, Leena Katriina Ehrling, Sanna Halme, Teemu Heikkinen, Elisa Heinonen, Janette Holmström, Elsa Hulkkonen, Tuulia Iso-Tryykäri, Mikko Kallavuo, Leena Karjalainen, Arto Kettunen, Ella Kettunen, Viivi Kiiskinen, Karoliina Kupias, Emma Lappalainen, Sanna Majander, Markku Metso, Eija Mustonen, Karkki Mäkelä, Tapio Mömmö, Heini Nieminen, Maria Nuutinen, Jussi Nykänen, Sanna Maria Paananen, Nina Palmros, Jussi Pirttioja, Hilkka-Maija Pääkkönen, Anne Randén, Minna Rissanen, Mikko Sakala & Manja Riihelä, Hanna Ryynänen, Aiju Salminen, Leena-Riitta Salminen, Tarja Tuupanen ja Susa Walve.

« Takaisin