« Takaisin

Kepparikirja, arvio

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Hevoshulluille on nykyisin tarjolla elollisten hevosten kanssa touhuilun lisäksi uusi hieno harrastus, eli keppihevostelu. Parhaassa tapauksessa keppihevosen voi tehdä itse itselleen, tuunata heposesta juuri sellaisen kuin itse haluaa. Siihen on olemassa hyväksi tueksi Kepparikirja. Värikäs ja monipuolinen Kepparikirja opastaa toteuttamaan 18 erilaista keppihevosta.

Hevosia on tunnetusti montaa sorttia. Itselleen voi rakentaa arabikepparin tai pörröisen karvaponin. Seuraksi sitten ommellaan varusteita ratsastus- ja hoitohetkiin. Erilaiset loimet, riimut ja riimunarut kuuluvat joka kepparin vakiovarusteisiin. Älykkäästi kirjoitettu ja suunniteltu kirja on hyvin monikäyttöinen tässäkin mielessä. Kirjan ohjeilla syntyy myös reppu ja pikkulaukku kisaretkille. Säilytyspussiin sujahtavat omat ja kepparin tärkeimmät pikkutavarat.

Kirjaa voi kehua myös toimivuudesta. Havainnolliset ohjeet opettavat kepparin teon selkeästi ja järkevästi, sekä myös lapsille sopivasti. Hyvien ohjeiden avulla voi ommella Kepparikirjan hevosia tai tehdä oman unelmahevosen kaavan. Vaihtelevuus ja tasoerot on otettu kirjassa myös hyvin huomioon. Helpoimmat kepparit on suunniteltu aloittelijalle ja kokeneelle ompelijalle on useita vaativampia malleja.

Kepparikirja on hevoshulluille pikkutytöille mieluinen käsityökirja, joka sujuvasti innostaa tytöt ompeluun ja keppihevosten valmistamisen ihmeelliseen maailmaan. Kirjan ohjeet ovat Hirnuvillan Kati Jukaraisen ja Eevaliisa Jukan käsialaa. Kirja on ensimmäinen kattava ja laadukas suomenkielinen ohjekirja keppareiden valmistamiseen ja siksi sitä on helppo kehua ja suositella asiasta kiinnostuneille ostettavaksi.

« Takaisin