« Takaisin

Kulttuurisukellus avaa ovet perinnepajoille

Ensi viikolla 10.-14.10. järjestettävä Kulttuurisukellus, on opetuksellinen kulttuurikokemusviikko lapsille, kouluryhmille ja perheille. Viikon aikana järjestetään n. 120 taidepajaa, jotka mahdollistavat kosketuksen Suomen kulttuurihistoriaan ja käsityöalojen ammattilaisten maailmaan konkreettisen tekemisen ja kokemisen kautta. Tapahtumaviikon rahoittavan tahon, Suomen kulttuurirahaston toiveena oli, että Kulttuurisukelluksen työryhmä toteuttaisi mahdollisimman monialaisesti perinteisiä taiteen ja käsityöalojen pajoja. Yhteisön laajasta osaamiskirjosta päästään toteuttamaan kymmenen erilaista pajakokonaisuutta, joissa pääsee kokeilemaan taontaa, fotogrammien tekoa, ruokokynäpiirustusta, runolaulua, taidegrafiikkaa ja valmistamaan perinneruokia, paperia, tuohitöitä tai varjonukkeja. Työpajoilla tehdyistä töistä kootaan näyttely 4.-5.11. järjestettävälle Kätevä & Tekevä -messuille. Koosteita työpajoista on nähtävillä myös sosiaalisessa mediassa.

Lauantaina 14.10. klo 10-15 perinnekulttuuri-tapahtumaviikko huipentuu Sammonkadulla pidettävään kaikille avoimeen tapahtumaan, jolloin Kulttuurisukellus tarjoaa mahdollisuuden tutustua työnäytöksiin ja työpajoihin Sammonkadun toimijoiden toteuttamana. Lisätietoa avointen ovien päivästä ja siellä toimivista työpajoista löytyy Facebookista ja Instagramista.

Lauantain työpajoihin voi ilmoittautua etukäteen osoitteeseen kulttuurisukellus@gmail.com, pajat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pajojen hinta on 5€/paja/hlö, perheille alennettu hinta materiaalikulujen mukaan.

Hanke toteutetaan koulujen omissa tiloissa, FUNdationin studiotiloissa, Routa Designin sepänpajalla sekä Sammonkatu 8:n taiteilija- ja kulttuuritoimijoiden tiloissa, joita hallinnoivat Lahden taidegraafikot ry:n Painovoimapaja ja Törmäämö osuuskunta Päijät-Hämeen liiton tukeman Väristämö-hankkeen myötä sekä Nuorisopalvelujen draamapaja.

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan Kulttuurisukellus-hankkeen toteuttamiseen kärkihankkeena. Hankkeella on Suomi100-status.

« Takaisin