« Takaisin

Lahden kaupunginteatteri – Luvassa neljä omaa ensi-iltaa heti alkuvuonna

16.10.2019

Kesäkirja

Kevätkauden ensi-illat aloittaa Kuopion kaupunginteatterin kanssa yhteistyönä valmisteltu Kesäkirja. Tämä suomenkielinen kantaesitys perustuu Tove Janssonin kirjaan, jonka Pipsa Lonka on dramatisoinut ja suomentanut. Laura Jäntti ohjaa sen kahdelle näyttelijälle, Eeva-Kirsti Komulaiselle ja Seija Pitkäselle (Kuopio). Markus Fagerudd säveltää musiikin tähän teokseen. Ensi-ilta on 16.1.2020 Eero-näyttämöllä.

Juoruja

Pitkästä aikaa on tarjolla farssia! Juhani-näyttämöllä pidetään skandaalinkäryiset iltamat nimeltään Juoruja. Skandaali on vältettävä keinolla millä hyvänsä! Tommi Kainulainen ohjaa rakastetun käsikirjoittajan Neil Simonin suositun farssin suurelle näyttämölle uunituoreena suomennoksena. Kaikissa rooleissa esiintyy Lahden kaupunginteatterin oma ensemble. Ensi-ilta 22.1.2020.

Täydellinen rikos?

Lisäksi tarjoamme tammikuulle harvinaista herkkua. Improvisoitu koko illan esitys, jonka lajityyppinä on rikostarina, saa ensi-iltansa 30.1.. Lähtötilanne on, että kukaan ei tiedä tekijää eikä rikosta. Ei edes tekijä itse! Onko tämä Täydellinen rikos?  Kaikki mitä esityksen aikana tapahtuu, tulee yllätyksenä myös esiintyjille. Improvisoidun esityksen ohjaa Tiina Pirhonen ja esityksen elävästä ja eläytyvästä musiikista vastaa Hannu Risku, molemmat improvisaatioteatteri Stella Polariksen kantavia voimia. Täydellistä rikosta tekemään - tai selvittämään – pääsee ryhmä Lahden kaupunginteatterin näyttelijöitä.

Karnevaali 2020

Ystävänpäivänä 14.2.2020 ainutlaatuinen teatterispektaakkeli valtaa Juhani-näyttämön. Karnevaali 2020 on lähes päijät-hämäläisin voimin toteutettava kantaesitys, jonka ’primus motorina’ toimii myös teoksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaava Jemina Sillanpää. Karnevaali 2020 on uusi musiikkiteatteriteos, joka toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin.  Tässä ainutlaatuisessa teoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Teos on jotain, mitä et osannut odottaa, mutta huomasit kaivanneesi.

Ohjelmistossa jatkavat megasuosittu musikaali Nunnia ja konnia, huRRRja merirosvoseikkailu Aarresaari, traaginen farssi Isä sekä Tommi Kinnusen bestselleristä tehty upea näyttämösovitus Neljäntienristeys.

Kevään 2020 esitysten myynti alkaa keskiviikkona 16.10.

« Takaisin