« Takaisin

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa päivitettyjä klassikoita syyskaudella 2018

Kirjailija, runoilija, toimittaja ja historioitsija Sakari Topeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 200 v. Suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan kehittäjä tunnetaan erityisesti myös lempeänä satusetänä, joka kirjoitti opettavaisia ja suosittuja satuja lapsille.
Syyskausi käynnistetään elokuussa Tuhkimon kanssa, joka nousee ilkeiden sisarpuolien Tooran ja Superban varjoista uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Ensi-ilta on 30.8. Näyttämösovituksesta vastaa näytelmän ohjaaja Olka Horila. 

Syksyn musikaali The Sound of Music on hurmaava musikaaliklassikko laulavasta von Trappin perheestä. Vuorilla kasvanut orpotyttö Maria lähetetään luostarista kotiopettajaksi leskeksi jääneen kapteeni Georg von Trappin seitsemänlapsiseen perheeseen. Musikaalin tunnetut sävelmät ovat kiehtoneet katsojia sukupolvelta toiselle. Ensi-ilta on 1.9. Musikaalin ohjauksesta vastaa Ilkka Laasonen.

Toinen Juhani-näyttämön ensi-ilta on elokuvaklassikkona tuttu, ensi kertaa pohjoismaissa näyttämöllä nähtävä Puhallus. 1930-luvun puoliväliin ja suureen lamakauteen sijoittuva elokuva voitti aikoinaan seitsemän Oscaria. Veijarikomedia, joka svengaa ragtimen tahtiin, saa ensi-iltansa 6.10. Tommi Kainulaisen ohjaamana. 

Lars Norénin Hiljaista musiikkia edustaa uudempaa pohjoismaista näytelmäkirjallisuutta. vie katsojan matkalle unenomaiseen tarinaan, keskelle tilannetta johon näytelmän neljä henkilöä ovat joutuneet. Vähä vähältä se mitä on tapahtunut, alkaa avautua katsojalle henkilöiden keskustellessa, kuitenkin enemmän sen myötä mitä jätetään sanomatta kuin mitä sanotaan. Tyylikäs herkkupala hyvää draamaa arvostavalle. Jarno Kuosan ohjaaman esityksen ensi-ilta on Eero-näyttämöllä 3.10.

Lahden kaupunginteatterin syksyn tuotannoissa aloittaa neljä uutta näyttelijää. He ovat Tomi Enbuska, Mari Naumala, Marko Nurmi ja Henri Tuominen.

Ohjelmistomme täydentyy syyskaudella vierailuesityksillä, joista tiedotamme syksyllä. Perheitä muistetaan myös joulun alla. Marraskuun lopussa tehdään joulusirkus yhteistyössä Salpauksen sirkuslinjan kanssa.

Syyskauden omien esitysten myynti alkoi torstaina 15.3.

« Takaisin