« Takaisin

Lahden kaupunginteatterin kevät jatkuu Juhani-näyttämön yleisömenestyksillä

Millä ehdoin moderni perhe toimii? Keille kaikille on perheessä tilaa, entä mikä on yhteen sovitettujen unelmien summa? Kevätkaudella 2018 Eero-näyttämön ensi-ilta Paha äitipuoli kysyy tätä. Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittamassa ajankohtaisessa näytelmässä kohtaavat raikas huumori ja puhutteleva aihe eli uusperhe. 3.3.2018 ensi-iltansa saavan näytelmän ohjaa Eeva-Kirsti Komulainen.

Muuten Eero-näyttämöllä jatkavat viimesyksyiset Tatun ja Patun Suomi ja Merkkipäivä.
Aino Havukaisen ja Sami Toivosen huippusuosittuun kirjaan perustuva Tatun ja Patun Suomi on johdattanut parhaimmillaan kokonaisia perheitä läpi Suomen ja sen historian suomalaisuuden ytimeen.

Yhteistyössä Teatteri 2.0:n kanssa toteutettiin teatterin oman dramaturgin ja kotikirjailijan Taija Helmisen kirjoittama näytelmä Merkkipäivä. Lempeä tarina perheestä ja hitaasti hajoavasta hyvinvointi-Suomesta on päähenkilönsä, näyttelijä Taisto Reimaluodon haastatteluihin ja niistä innoituksensa saaneisiin tarinoihin perustuva näytelmä. Esityksiä on helmikuun loppuun asti, jonka jälkeen Merkkipäivä lähtee kiertueelle.

Juhani-näyttämöllä nautimme edelleen syksyn upeista tuotannoista.

Syksyn musikaali Love Me Tender rokkaa Elvis Presleyn tunnetuksi tekemien hittien voimalla, joita musikaalissa kuullaan yli 20 kappaletta. Musiikin, loistavan bändin sekä upeiden laulu- ja tanssinumeroiden siivin viihdymme varmasti 1950–luvun amerikkalaisessa pikkukaupungissa.

Viralliseen Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmistoon kuuluva Väinö Linnan romaanisarja Täällä Pohjantähden alla nähdään Lahden kaupunginteatterissa kaksiosaisena näyttämötoteutuksena. Teoksen ensimmäisessä osassa, Kuu on torpparin aurinko, keskitytään seuraamaan Suomen valtion itsenäistymisvaiheita 1880-luvulta vuoteen 1918. Näitä vaiheita kuvataan Jussi ja Alma Koskelan perheen sekä Pentinkulman kylän silmin.

Täällä Pohjantähden alla -teoksen toisessa osassa seurataan itsenäisen Suomen alkutaivalta vuosien 1918 - 1951 välillä. Akseli Koskela selviää Hennalan vankileirin koettelemuksista ja palaa lopulta kotiin Koskelaan. Yhdessä Elinan kanssa hän pyrkii rakentamaan lapsillensa parempaa tulevaisuutta, mutta vanha katkeruus isäntien ja torpparien välillä nostaa päätään Mäensyrjäkansan kärsimystie –nimisessä osassa. Näytelmät ovat itsenäisiä teoksia, jotka voi katsoa yhdessä tai erikseen.

Kevään 2018 esitysten myynti alkaa keskiviikkona 18.10.!

« Takaisin