« Takaisin

Lahden kaupunginteatterin syksyssä vierailee tuttuja hahmoja

”Yleisön pyynnöstä uusintavierailu” lukee monen esityksen esittelyssä ja totta se on. Kaivattuja hahmoja on pyydetty ja nyt niitä on tulossa! Yhteistä näille on sekin, että ne ovat tunnettujen kirjailijoiden teksteihin perustuvia esityksiä.

Tuomas Kyrön luoma hahmo Mielensäpahoittaja saapuu jälleen poikansa kanssa Eero-näyttämölle heti syyskuun alkupäivinä. Tarinan hersyvä huumori on taitettu elämän pohjimmaisella haikeudella, komedian sävyt ovat syvästi suomalaisia. Rooleissa Aimo Räsänen ja Esko Roine

Seija Holman dramatisointi pohjautuu Tuomas Kyrön teoksiin MielensäpahoittajaMielensäpahoittaja ja ruskea kastike ja Miniä. Mausteena käytetty myös kirjailijan Helsingin Sanomissa ilmestyneitä kolumneja.

Anna-Leena Härkösen kirjoittama näytelmä Rantarouvat iski erityisesti lahtelaisten naisten sydämiin, eikä ihme.  Jaana saarinen ja Sinikka Sokka tietävät millaista on naisen elämä, sen ilot, surut ja tärkeät kysymykset sekä mikä toisten elämässä on vikana ja kuinka se korjataan.

Tämä tarina on kuin tosi, niin tunnistettavia ovat rypyt sen kasvoilla. Kaksi esitystä lokakuun lopulla.

Eikä syksyä voi kuvitella ilman seminaariluentoa! Kari Hotakaisen kirjoittama Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee luennoimaan aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan. Martti Suosalo on ohjannut itselleen tämän monologinäytelmän, jonka voi nähdä kolmesti syksyn aikana Juhani-näyttämöllä.

Vihdoin myös naisia on stand up –lavalla Lahdessa! Maankuulut blondit Krisse Salminen ja Heli Sutela hauskuuttavat yleisöä vuorotellen suosikkijutuillaan. Esitys tarjoaa ihania kuteita ja kenkiä, naurua ja syviä tunteita. Sutela ja Salminen: Stand uppia tarjolla lokakuun lopussa kahden esityksen verran Eero-näyttämöllä.

Blondien vastapainoksi tuleekin sitten tummaa komeutta ja asiaa Jukka Lindströmin Välikysymyksen muodossa. Jukan kuva maailmasta on mukavasti sisäkierteinen. Jukan komiikka kestää päivänvalon, vaikka hän pimeään aikaan lähteekin lavalle irrottelemaan ja päästelemään ulos totuuksia elämästä. Jukka löytää realistisen näkökulmansa avulla ympäröivästä arjesta hämmentävän nokkelia totuuksia, joita ei pidä vain omana tietonaan! Vain yksi esitys marraskuussa!

Sokerina pohjalla sitten jotain ihan muuta: Divet show - kinkut verkkosukissa. Suomen hauskin dragartisti Marko Vainio ahtaa kinkkunsa verkkosukkiin ja tuo näyttävästi lavalle jälleen klassisia tähtiä, joilta ei maneereja puutu! Unohtamatta uusia tähtiä, tai noh tähdenlentoja… Jos et saanut lippua Cheekin konserttiin, tapaat hänet täällä! Vain yksi esitys lokakuun viimeisenä päivänä.

« Takaisin