« Takaisin

Lahden tarinoita lapsille ja lapsenmielisille RADIOMASTOT RAKKAUDEN AALLOILLA


Aaltoinsinööri Arvi Hoo toimii Rakastuneet radiomastot -näytelmän oppaana. Arvi Hoo seikkailee esityksen jälkeen mysö Radio- ja tv-museon animaatioelokuvassa.

Tiesitkö, että kun saksalaiset mastonrakentajat saivat radiomastot rakennettua syksyllä 1927, he nimesivät läntisen maston Friedeksi, Rauhaksi ja itäisen maston Freudeksi, Riemuksi. Ja aika harvat lahtelaiset tietävät, että radiomastot rakastuivat eetterinhuumaavasti toisiiinsa. Mutta miten radiomastojen rakkaustarinan kävi vuosien mittaan – miksi he seisovat edelleen yli 300 metrin päässä toisistaan?

Mastolassa, Rauha-radiomaston alla nähdään elokuussa mastojen tarina. Ainopuiston teatterin ”Rakastuneet radiomastot” kuvaa Lahden radiohistoriaa mastojen rakennushetkistä aina näköradion tuloon saakka. Näytelmä on koko perheelle suunnattu, ja erityisesti lapset sekä nuoret löytävät tarinasta omia elämyksiään. Esityksestä järjestetään esikoulu- ja koululaisesityksiä.

Rakastuneet radiomastot -näytelmän tuottaa Ainopuiston teatteri, käsikirjoittajana toimii Timo Taulo ja ohjaajana Ida-Maria Lius. Taulo kertoo, että lastennäytelmä Lahden historiasta on odotettu lisä Ainopuiston teatterin ohjelmistoon. Kesällä teatteri esittää Lahti-trilogian Mukkulan kartanolla, Ainopuistossa ja Anttilanmäellä.

– On hienoa tehdä oman kotikaupungin teatteria perheen pienimmillekin katsojille, Taulo kertoo. 

– Meillä on Lahden korkein teatterikulissi, kun näytelmä esitetään radiomaston alla; 150 metriä Rauha-radiomastoa kohti taivasta!

Ainopuiston teatteri

« Takaisin