« Takaisin

Pyhän koiran niemi ja HIISI –näyttelyiden viimeinen viikko Etelä-Karjalan museossa

Lappeenrannan kaupunki 23.09.2019

Vielä ehtii käydä tutustumassa siperialaisen hantikansan kulttuuriin näyttelyssä Pyhän koiran niemi ja HIISI-näyttelyn eteläkarjalaisiin muinaisjäännöksiin ja äänimaailmoihin Etelä-Karjalan museossa. Näyttelyt ovat avoinna sunnuntaihin 29.9. asti ti - su klo 11 – 17. Näyttelyissä on vieraillut ennen viimeistä viikkoa 10 200 asiakasta.

Pyhän koiran niemi –näyttelyssä tutustutaan länsisiperialaisen, suomalais-ugrilaisen hantikansan muinaisiin taruihin ja vahvasti luontoon kytkeytyvään kulttuuriin. Kansatieteellisessä näyttelyssä tutustutaan hanteihin ja heidän esineistöönsä, kulttuuriinsa ja kiehtoviin taruihin ihmisen, eläinten ja luonnon yhteydestä. Näyttelyn perustana käytetyt tarut tarjoavat yhdessä hantien alkuperäisten esineiden kanssa ainutlaatuisen sukelluksen Obin ugrilaisten kansojen historiaan, elämään ja tarustoon. Näyttelyssä on esillä yli 200 esinettä Hanti-Mansijskista, Luonnon ja ihmisen museon kokoelmista. Näyttelyesineistö palaa sunnuntain jälkeen takaisin Jugraan, Hanti-Mansiaan, joten kannattaa tulla kokemaan näyttely ennen kuin on myöhäistä!

Etelä-Karjalan museossa on avoinna näyttelynvaihdon ajan perusnäyttely. Seuraava näyttely Taasha myö tavattii, tuutha sie vastakii avautuu 19.10.2019. Näyttelyssä esitellään elämää Lappeenrannassa 1950 – 1990-luvulla.

Lappeenrannan taidemuseossa jatkaa Väinö Raution retrospektiivinen näyttely sekä Saimaan rannalta -kokoelmanäyttely.

« Takaisin