« Takaisin

REVI SE runokirja, kirja-arvio

Kulttuuritoimittaja Tapio Sippoin ja TET-harjoittelija Onni Ruotsalainen

TS: Lastenkirjailija Kaisa Happonen ja räppäri Karri Paleface Miettinen ovat kirjoittaneet oivan runokirjan. Kirja on suunnattu virallisesti nuorille, mutta se sopii erinomaisesti myös aikuisille. Kaisa Happonen (ent. Järnefelt) on omien sanojensa mukaan ”vakuuttunut, että maailma on täynnä yllätyksiä, kun sitä pyrkii katsomaan lapsen silmin.”

WSOY:n kustantama kirja on tehty ottamalla sanoja paperijulkaisuista, leikkaa ja liimaa -metodilla. Kirja opettaa samalla kertaa kuinka metodia voi käyttää ja on silti hieno taideteos, runokirja. Leikerunojen lisäksi kirjassa on valokuvien taidetta. Runojen sisältö ravitsee sielua ja saa aikaan ajattelua, joka voi jopa parantaa maailmaa.

Onni Ruotsalainen: Runot tuovat esiin maailman roskaantumisen ja luonnon tuhoutumisen, ahneuden, ajan kulun, ilon, rakkauden, terveyden, ihmisten eriarvoisuudet ja huumorin. Kuvista tulee mieleen hauskoja sekä ehkä säikähdyttäviä hetkiä menneisyydestä, kesän pitkät valoisat yöt ja pimeät lämpimät illat. 

Esim. runosta, jossa sanotaan: “Tässä on kalpea poika, joka purskahtaa itkuun kun maailman eriarvoisuus kasvaa ja kun kokonaisia yhteisöjä on jäänyt tulvien alle. Epäoikeudenmukainen maailma pysäyttää hengen. Oletko nyt tyytyväinen.” tulee surulliseksi ja alkaa arvostaa omaa tilannettaan.

Revi se -kirjassa on hienoja kuvia sekä runoja. Suosittelen lukemaan jos on kiinnostunut eri tavalla tehdyistä runoista, jotka eivät tylsistytä. Nuorisolle hyvä kirja. ISBN 978-951-0-43102-3, WSOY 2018.

« Takaisin