« Takaisin

Saksalan maisterin tarina kyläläisten kertomana


Saksalan maisteri (Pekka Leppänen) on saanut pyöräntarakalleen leskirouva Aura Helteen (Anna Koukku).

Lahti-trilogian kolmas osa Anttilanmäellä

Ainopuiston teatterin Lahti-trilogia on edennyt kolmanteen osaansa. Saksalan maisterin omenatarha -näytelmän ensiesitys on Anttilanmäellä tiistaina 7.8.

Saksalan Maisteri -niminen näytelmä kertoo kaupunginosan 1950-ja 60-lukujen tarinaa alueen asukkaista ja erityisesti maanviljelijä, herastuomari Martti Saksalasta, Saksalan Maisterista, joka lienee muistetuin anttilanmäkeläinen. Näytelmäteksti pohjautuu viime vuonna julkaistuun ”Anttilanmäki elää. Eläköön Anttilanmäki!” -historiateokseen ja sen muistelma-aineistoon.

Näytelmässä esiintyy anttilanmäkeläisiä harrastajia perheineen, mukana on myös paikallinen orkesteri Etelärinteen pojat. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Taulo kertoo, että alueen asukkaiden perustama kyläteatteri on ensimmäinen laatuaan Lahdessa. 

”Yhteisöteatteria tehdään talkoovoimin. Se on mielekäs malli toimia aktiivisesti oman asuinalueensa hyväksi, kehittää sen viihtyvyyttä ja hyvinvointia.”

Taulo kertoo, että asukkailla on tapahtuman toteuttamisessa monenlaisia tehtäviä. ”Teatterintekeminen on tasapuolista, mukaan voivat tulla ensikertalaiset ja konkarit, eskarilaiset ja seniorit – ja monenlaisiin tehtäviin.!

Teatteritoiminnan taustavoimana on Anttilanmäen-Kittelän asukasyhdistys. Ainopuiston teatteri toimii teatteriproduktion toisena tuottajana. Esityksiä on kahdeksan 7.-12.8. ja ne järjestetään Anttilanmäen puistossa, vanhan Anttilan kantatalon mailla, puutaloidyllin toimiessa kulisseina.

www.ainopuistonteatteri.fi

www.anttilanmaki.fi


Anttilanmäen kansakoululaiset opettajansa Kertun (Outi Palén) kanssa kasvienkeruumatkalla.


Selman kutomon naiset töihin kiiruhtamassa: Alli (Karin Puumalainen), Raija (Anita Metsälä), Sirppa (Nea Haakana) ja taustalla Orvokki (Eila Lyytikkä).

« Takaisin