« Takaisin

Skarppien vuosinäyttely Taarastissa

Karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarppien vuosinäyttely ”Skarpit trumputtaa” esittelee ajankohtaisia karikatyyrejä ja pilapiirroksia Taidekeskus Taarastissa Nastolassa 5.–30.6.2018. 

Skarppien vie alkuvuodesta Helsingissä Päivälehden museossa esillä olleen vuosinäyttelynsä ”Skarpit Trumputtaa” Taidekeskus Taarastiin, Nastolaan. Esillä on 83 työtä 17 eri taiteilijalta. Mukana on ajankohtaisia karikatyyrejä ja pilapiirroksia sekä osio, jossa on esillä kaikki Vuoden Karikatyyppi -teokset. Taidekeskuksen kahvilassa voi tutustua Kerberoksen eli Kalevi Laalon”Top Ten ja Hävyttömyyden rajamailla” -näyttelyyn.

Skarpit nimesivät alkuvuodesta Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren Vuoden karikatyypiksi. Skarppien mielestä Vapaavuori on persoonallisen näköinen ja karismaattinen henkilö.

Skarpit on Grafian alainen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta. Vuoden karikatyyppi -nimitys on kunnianosoitus, joka myönnetään suomalaiselle julkisuuden henkilölle, joka on hahmona positiivinen ja kasvoiltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen ja Sauli Niinistö. 

Taarastin näyttelyn taiteilijat: Satu Cozens, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos, Jorma Lampela, Eric Leraillez, Janne Markkanen, Tero Mäkelä, OlliBull, Kimmo Pälikkö, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Jope Ruonansuu, Juha Sihto, Heimo Suomalainen sekä Miki Wallenius.

Trumputus on 1700-luvun alusta peräisin oleva ilmoitustapa, jossa rummutuksen avulla kerrottiin kadun kulmassa kansalaisille uutisia. Perinne eli aina 1900-luvun alulle.

« Takaisin