« Takaisin

Sound of Music valloittaa syksyllä Lahden kaupunginteatterin

Sound of Music on Broadway-musikaali vuodelta 1959, jonka tekivät Richard Rodgers (musiikki) ja Oscar Hammerstein II (teksti). He toivat teatterilavalle Maria Augusta Trappin muistelmiin löyhästi pohjautuvan teoksen Laulava Trappin perhe. Musikaali sisältää muun muassa tunnetut laulut: "Kun vuorelle käyn", "Mikä vois olla sen mukavampaa", "Do-Re-Mi" ja "Edelweiss". The Sound of Music oli viimeinen yhteistyö, jonka maineikas musikaalientekijäduo Richard Rodgers ja Oscar Hammerstein tekivät yhdessä.

Tapahtumapaikka ja –aika on Itävalta 1930-luvun lopulla. Tarinassa nunnaluostarin noviisi Maria lähetetään leski-kapteeni von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajaksi. Rakastettava Maria tuo musiikin ilon lapsilaumaan, mutta ankara kapteeni ei sitä voi aluksi hyväksyä. Lopulta Maria ja kapteeni kuitenkin rakastuvat palavasti toisiinsa. Samaan aikaan natsi-Saksan vaikutus Itävallassa kasvaa ja lopulta maa liitetään Saksaan. Perheen on mahdotonta hyväksyä tapahtunutta ja he alkavat suunnitella pakoa.

Musikaali on esitetty Suomessa ensimmäisen kerran 1964 Svenska Teaternissa. Lahden kaupunginteatterissa se on nähty nimellä Laulava Trappin perhe vuonna 1978. Musikaalista on tehty myös maineikas elokuva vuonna 1965, joka sai ansioistaan viisi Oscaria. Marian osan esitti Julie Andrews.

Musikaalin ohjaa Ilkka Laasonen, lavastus on Minna Välimäen ja puvut Sari Suomisen käsialaa. Koreografina toimii Johanna Keinänen, äänisuunnittelu Sami Järvisen ja valosuunnittelu Harri Peltonen. Isoa orkesteria johtaa kapellimestari Antti Vauramo.
Ensi-ilta on 1.9.2018 Juhani-näyttämöllä. Lippujen myynti alkaa maaliskuussa.

« Takaisin