« Takaisin

SUPER teatteri tuo syksyllä näyttämölle Maukan ja Väykän

Superteatteri 19.04.2020


Maukka ja Väykkä ennakkomainos. (mainos: Emilia Porali)

Timo Parvelan suosituista lastenkirjoista tutut Maukka ja Väykkä hyppäävät syksyllä SUPER teatterin näyttämölle.

Tero Porali on dramatisoinut vastikään Pro Finlandia -kunniamerkillä palkitun Parvelan kirjoista SUPER teatteriin sopivan version, jolle itse kirjailija on antanut hyväksyntänsä. Lähdimme projektissa liikkeelle tutustumalla ensin jo valmiisiin Maukka ja Väykkä -dramatisointeihin, mutta mikään niistä ei istunut meille. Tuottaja Emilia Porali oli yhteydessä Parvelaan, joka antoi SUPER teatterille luvan omaan sovitukseen. Luimme koko perheen voimin kaikki Maukka ja Väykkä –kirjat läpi useampaankin kertaan, ja valikoimme hauskimmat ja sopivimmat näytelmään. Tero Poralin käsikirjoitus valmistui viime viikolla, ja iloksemme se miellytti myös kirjailija Parvelaa.

Maukka-kissa ja Väykkä-koira ovat seikkailleet jo useassa Timo Parvelan lastenkirjassa, ja heidän seikkailujaan on nähty myös mm. Pikku Kakkosessa sekä monien teattereiden näyttämöllä.

Maukka ja Väykkä –näytelmän ensiesitys SUPER teatterissa on lauantaina 12. syyskuuta. Näytelmän ohjaa Tero Porali ja rooleissa nähdään SUPER teatterin luottonäyttelijät Anssi Hyvönen ja Kati Taitonen.


Näyttelijät Kati Taitonen ja Anssi Hyvönen on edellisen kerran nähty yhdessä SUPER teatterin näyttämöllä vuoden alussa Eläinsatuja-näytelmässä. (kuva: Emilia Porali)


Tero Porali lukee Maukkaa ja Väykkää. (kuva: Emilia Porali)

« Takaisin