« Takaisin

Suurta venäläisen tanssin juhlaa lokakuussa: GZHEL - From Russia with dance

Suomi-Venäjä-Seura

Maailmalla mainetta niittänyt moskovalainen Tanssiteatteri Gzhel esiintyy Suomessa viidellä paikkakunnalla lokakuussa. Luvassa on värikästä ja vauhdikasta menoa, kun lavan valloittaa 50 loistavaa tanssijaa.                                    

Tanssiteatteri Gzhel perustettiin vuonna 1988 ja siitä lähtien se on kiertänyt ahkerasti ympäri maailmaa. Tanssiteatterilla on oma tanssikoulu, jonne Venäjän eri puolilta valitaan lahjakkaimmat tanssijat.  Se antaa niin perusopetusta kuin korkeakouluopetusta. Tanssikoulun johtaja Viktoria Bezrukova toivoo, että koulu löytäisi Suomesta yhteistyökumppanin, joka on kiinnostunut pitkäaikaisesta koreografia- ja koulutusyhteistyöstä.

Tanssiteatteri Gzhelin perustaja, balettimestari, professori Vladimir Saharov keräsi aktiivisesti tietoa Venäjän eri kansojen kulttuureista ja perinteistä. Hänen työtään ovat jatkaneet tanssiteatterin johtaja Marina Kuklina ja balettimestari Valentina Slyhanova. Kuten Marina Kuklina korostaa: ”Uuden johtajan keskeisin tehtävä on -- luoda uutta, mutta vanhaa perintöä tuhoamatta.”

Suomen kiertueella nähdään parikymmentä hempeää, sielukasta ja vauhdikasta kansantanssia eri puolilta Venäjää. Tanssiteatteri Gzhelin ylpeydenaihe on sen monipuolinen ja eri kulttuureita kunnioittava puvusto. Suomeenkin tuodaan yli 300 pukua ja 200 päähinettä.

Kiertuepaikkakunnat: 17.10. Helsinki (Kulttuuritalo), 18.10. Turku (Konserttitalo), 19.10. Tampere (Tampere-talo), 20.10. Kuopio (Musiikkikeskus) ja 22.10. Oulu (Madetojan sali).

Gzhel – From Russia with Dance -kiertueen järjestää Suomi-Venäjä-Seura. Kiertue on osa seuran 100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa -ohjelmaa.

Kiertuetiedot: http://www.venajaseura.com/kulttuuria-ja-projekteja/gzhel-kiertue-2017

« Takaisin