« Takaisin

Ukko Pesonen ja Viiru-kissa Lahden kaupunginteatterissa


Jori Halttunen Laura Huhtamaa Outi Paasivirta

Tarina Ukko Pesosen ja Viiru-kissan erityisestä ystävyydestä saa ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä 15.2.2018.

Ilkka Laasonen on ohjannut ja Tiina Hauta-aho visualisoinut ruotsalaisen Sven Nordqvistin suosittuihin lastenkirjoihin kuuluvan näytelmän.

Hellyttävän lämmin menneen aikakauden maailma avautuu ja tarina ystävyydestä alkaa, kun rouva Anttonen saapuu Pesosen vieraaksi salaperäisesti miukuvan ja maukuvan yllätyslaatikon kanssa.

Sven Nordqvist

Ruotsalaisten monien sadunkertojien kärkeen kuuluvan Sven Nordqvistin kirjoittamat satukirjat Ukko Pesosesta ja Viiru-kissasta ovat saavuttaneet vankan aseman lastenkirjallisuuden klassikoina. Ne ovat leppoisia tarinoita ystävyydestä ja kiintymyksestä. Pesonen on vanhahko perheetön mies, joka asuu raidallisia housuja käyttävän Viiru-kissansa ja puhuvien kanojensa kanssa maaseudulla.

Ruotsalainen Sven Nordqvist (s.1946 Helsingborgissa) valmistui alun perin arkkitehdiksi, mutta ryhtyi varsin pian päätoimiseksi kuvittajaksi. Hän on saavuttanut valtavan suosion ympäri maailmaa ennen kaikkea Viiru ja Pesonen -kuvakirjoillaan, mutta Nordqvist on myös kuvittanut lukuisia muiden kirjoittamia kirjoja. Ensimmäinen Viiru ja Pesonen -kirja, Pannkakstårtan (suom. Viirun syntymäpäivät) ilmestyi 1984. Nordqvist sai Astrid Lindgren -palkinnon 2003.

Ystäväni Viiru –nimellä on esitetty Pesosen ja Viirun tarinaa kerran aiemmin, vuonna 2016 AHAA-teatterissa. Muuten kaksikon seikkailut ovat levinneet ympäri Suomen teattereita sekä suomen- että ruotsinkielellä.

Ensi-ilta 15.2.2018 Aino-näyttämö

Kesto 55 min.
Suosittelemme esitystä 4-vuotiaista alkaen.

Suomennos: Minna Nurmelin
Ohjaus: Ilkka Laasonen
Lavastus ja puvustus: Tiina Hauta-aho
– lehmätaulut: Tiina Hauta-aho
– kanan toteutus: Laura Rajala, puvusto
Valosuunnittelu: Jouni Nykopp
Äänisuunnittelu: Tatu Virtamo
Laulut: Outi Paasivirta
Koreografia: työryhmä
Viiru: Laura Huhtamaa
Ukko Pesonen: Jori Halttunen
Anttosen muori, Kana: Outi Paasivirta, Lamk

« Takaisin