« Takaisin

Urho Kekkonen ja Maarit Tyrkkö näyttämöllä: Presidentti ja tyttö ensi-iltaan 10.10.


Kuvassa Tommi Raitolehto (Presidentti) ja Maija Lang (Tyttö). Valokuva Kari Sunnari.

Tampereen Työväen Teatteri

Yksi syksyn odotetuimmista kotimaisista uutuusnäytelmistä saa kantaesityksensä tiistaina 10.10. klo 19 Eino Salmelaisen näyttämöllä. Seija Holman käsikirjoittama Presidentti ja tyttöperustuu Maarit Tyrkön menestyskirjoihin Tyttö ja nauhuri (WSOY 2014) sekä Presidentti ja toimittaja (WSOY 2016).

Toimittaja Maarit Tyrkkö kokosi yhdessä presidentti Urho Kekkosen kanssa yksityistä Kekkos-arkistoa ja auttoi häntä lukuisten kirjojen toimittamisessa. Näytelmä kertoo ajatuksia avartavasti heistä sekä 70-luvun Suomesta. Se on uutta, yksityistä valtiomieshistoriaa: hallituskriisit, ETYK, Neuvostoliitto, Kostamus, Anita Hallama. Läheisten ystävien piiri on pieni mutta virkeä. Näyttämöllä hiihdetään, kalastetaan, syödään, juodaan ja lauletaan. Vapaa-aika luottoystävien seurassa lataa ikääntyvän UKK:n henkisiä paristoja.

Presidentti ja tyttö on taatusti erilainen rakkaustarina. Esitys on ehtaa UKK:ta - urhea, kohtuuton ja koskettava...Mutta miten käy Kekkoselta rock'n roll? Saamme kokea modernia, virkistävää ja vauhdikasta teatteria, tässä esityksessä ei pölyt pesi! Ohjauksesta ja näyttämödramaturgiasta vastaa Samuli Reunanen. Lavastus- ja pukusuunnittelu on Kaisa Rasilan, valosuunnittelu TJ Mäkisen, ääni- ja videosuunnittelu Tero Koiviston. Rooleissa Maija Lang (Tyttö) ja Tommi Raitolehto (Presidentti) sekä Mika HonkanenJanne KallioniemiAimo RäsänenSaska Pulkkinen ja Annina Ärölä

« Takaisin