« Takaisin

Euroopan liikkumisen keskipiste on Espoossa 23.9.

16.09.2019. 14:10:25

Euroopan urheiluviikon avajaiset järjestetään Espoossa, Leppävaaran urheilustadionilla 23.9.2019 School Action Day-tapahtuman yhteydessä. Avajaiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.

Euroopan komission aloitteesta vuosittain järjestettävä Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport) kannustaa kaikkia liikkumiseen ja terveisiin elämäntapoihin. Viikon aikana miljoonat ihmiset osallistuvat kymmeniin tuhansiin eri tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa. 

Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. 
 
Pääkaupunkiseudun 3.–9.-luokkalaisille suunnattu Scool Action Day -tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa. Tänä vuonna Leppävaaran urheilustadionille odotetaan noin kahdeksaa tuhatta koululaista. He pääsevät päivän aikana liikkumaan ja kokeilemaan eri lajeja noin sadalla eri toimintapisteellä, joita toteuttavat mm. lajiliitot ja liikuntaseurat.  

– Liikkumattomuus Euroopassa lisääntyy. Siksi on tärkeätä, että kunnat ja seurat yhdistävät voimansa liikkumisen edistämiseksi. Espoo voi olla esimerkkinä muille kaupungeille koko Euroopassa, Euroopan komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque sanoo. 

Kaikki ovat tervetulleita avajaisiin ja tapahtumatorille 

Urheiluviikon avajaisiin Leppävaaran urheilustadionille maanantaina 23.9. klo 11.30 on vapaa pääsy. Euroopan komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque, opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Tuomo Puumala ja Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Inka Hopsu tuovat tervehdyksensä tapahtumaan osallistuville. Luvassa on musiikkia, tanssia, yhdessä liikkumista ja iloista mieltä.  

EU:n koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikunta-asioista vastaava komissaari Tibor Navracsics vierailee tapahtumassa ja pitää tapahtuman virallisen avajaispuheen noin klo 13.  

Tapahtumatorilla klo 9-15 on mahdollisuus vierailla lajiliittojen, seurojen ja muiden toimijoiden toimintapisteillä ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Paikalla on myös kolme tubettajaa; Pernilla Böckerman, Jaakko Parkkali ja Pinkku Pinsku.   

- Liikkuminen tuo paremman ja pidemmän elämän. Riippumatta iästämme, kunnostamme tai taustastamme, me kaikki voimme varmasti löytää uusia tapoja lisätä liikkumistamme ja pitää huolta hyvinvoinnistamme. Siksi me Espoossa rohkaisemme kaikkia liikkumaan jo lapsesta alkaen ja koko elämän ajan, Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho sanoo.  

« Takaisin