« Takaisin

”Täällähän on kaikille meistä jotain!” - Kesäkausi päättyy Lapinjärvellä Puistofestareina


Lapinjärvellä kesätapahtumissa näkyy ilo ja yhdessä tekeminen.

Lapinjärven kunnassa järjestetään 9.-11.8. Lapinjärven Puistofestarit. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Tänä kesänä luvassa elokuvakokemuksia, musiikkielämyksiä, burleskia, teatteria, lähiruokatori, yhdessä syömistä, juoksutapahtuma ja yhteislaulua.

Lapinjärven kunnassa järjestetään 9.-11.8. Lapinjärven Puistofestarit. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Tänä kesänä luvassa elokuvakokemuksia, musiikkielämyksiä, burleskia, teatteria, lähiruokatori, yhdessä syömistä, juoksutapahtuma ja yhteislaulua.

Lapinjärven Puistofestarit järjestetään Lukkarinpuistossa ja luvassa on koko viikonlopulle ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Ohjelmaa ovat tekemässä paikalliset ja lähiseudun yhdistykset, yritykset ja taiteilijat.

Perjantaina 9.8. Puistofestareilla katsotaan elokuvia

Puistofestarit alkavat klo 18 lasten omalla elokuvanäytöksellä, jossa esitetään Lemmikkien Salainen Elämä 2 (2019). Elokuvanäytös on katsojilleen maksuton kiitos paikallisten sponsoreiden – Parturikampaamo Anskun, Lapinjärven Kulttuuriyhdistyksen, Kirkonkylän Vanhempainyhdistyksen, Jalkahoitola Jaana Antaksen ja MLL Lapinjärven.

Elokuvailta jatkuu Laurean Ammattikorkeakoulun tekemällä dokumenttielokuvalla Lapinjärven Perinnetalkoot-hankkeesta ja Lapinjärven kirjastotalosta. Dokumenttielokuva esitetään lapinjärveläisten toiveesta.

Elokuvailta päätetään klo 21 alkavaan Oma Maa (2018) -elokuvaan, jota tulee esittelemään elokuvaohjaaja Markku Pölönen. Pölönen vastaa katsojien kysymyksiin ja kertoo elokuvan taustoista. Häntä myös kiinnostaa, mistä Lapinjärvi on saanut nimensä.

Lauantaina 10.8. juostaan, syödään ja nautitaan musiikista

Lapinjärven Puistofestareiden lauantai alkaa lähiruokatorilla, jossa paikalliset toimijat myyvät tuotteitaan puistossa. Luvassa on ainakin hilloja, valkosipulia ja kevätkääryleitä.

Lapinjärven Martat ry järjestää Lukkarinpuistossa Syödään Yhdessä-tapahtuman. Marttojen tapahtuman tuotto menee lapinjärveläisten toisen asteen opiskelijoiden opiskelumateriaalien rahalliseen tukemiseen.

Suomen nopeimpien katuautojen Blacklist-sarjaa johtaa tällä hetkellä lapinjärveläinen Kimmo Hovi Chevrolet Novallaan. Rainmaker Racing kalustoineen on paikalla Lapinjärven Puistofestareilla lauantaina klo 12-16, jolloin pääsee tutustumaan kisa-autoon sekä kyselemään harrastuksesta.

Lapinjärven Puistofestareiden yhteydessä järjestetään myös Peten Puolikas-juoksutapahtuma, jossa pääsee juoksemaan puolimaratonin lisäksi myös 10km matkan tai lastensarjassa 1-2km matkan. Juoksutapahtumaan ilmoittaudutaan paikan päällä.

Luvassa hauskaa ohjelmaa lapsillekin poniajelun ja jumppaleikin muodossa. Osallistumaan pääsevät perheen pienimmätkin.

Lapinjärven BluesRock Yhdistys vastaa illan ja alkuillan tarjonnasta lauantain festariohjelmassa. Alkuillasta 16-18 lauletaan yhdessä yhteislauluja ja ilta jatkuu klo 19 jälkeen bändi-illalla festivaaliteltassa. Esiintymässä ovat Markan Seteli ja Leyland Quattro. Lisämaustetta bändi-iltaan tuo kouvolalainen CatsyCats-burleskiduo uudella esityksellään.

Sunnuntaina 11.8. on luvassa messu ja teatteria

Sunnuntai alkaa Agricolan suomalaisen seurakunnan ja Agricola svenska församlingin yhteisellä ulkoilmamessulla Lukkarinpuistossa klo 12. Messuun saapuu pitämään saarnan Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Messun jälkeen järjestetään kirkkokahvit puistossa.

Sunnuntaiohjelman päättää Ismo Leikolan käsikirjoittama, suurta suosiota ympäri Suomen saavuttanut ”Saikkua, Kiitos!”-teatteriesitys. Teatteriesitys alkaa klo 18 ja maksaa 25€. Esityksen aikana järjestetään myös buffet.

”Täällähän on meistä kaikille jotain!”

”Täällähän on meistä kaikille jotain!”, huudahtaa perhe, joka katselee Lapinjärven Puistofestareiden ohjelmaa Lapinjärven Kirkonkylällä. Perheen lapset odottavat elokuvaa, mutta myös sitä, että pääsevät leikkimään Lukkarinpuistossa.

Ohjelma on saavuttanut ihmisten kiinnostuksen ja saanut kiitosta monipuolisuudestaan. Puistossa on lauantaina myös Lapinjärven Marttojen kahvila ja anniskelualueesta vastaa perjantaina sekä lauantaina Monica’s Cafe.


Tule mukaan juhlimaan kesäkauden loppumista hyvässä seurassa!

« Takaisin