« Takaisin

GoExpo Winter tarjoaa ympäristövastuullisia vaihtoehtoja

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin. 15.11.2019

Yhteiskuntavastuu ja ilmastosta välittäminen on levinnyt jo messuille ja talviurheiluun asti. Esim. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.11.2019 ja siellä asiaa on huomioitu. Talvimatkailun vastuullisuus ja urheiluvälineiden kierrätys näkyvät monin tavoin tämän vuoden GoExpo Winter -messuilla. Talviurheilutapahtuma ottaa kantaa ilmastonsuojelun puolesta muun muassa ohjaamalla lipputuloja ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön ja tarjoamalla kävijöille mahdollisuuden kierrättää lasketteluvarusteita. Messuilta käynnistyy myös kampanja, jonka päämääränä on suojella lumileikit osana Unescon maailmanperintöä. 

Protect Our Winters (POW) Finland käynnistää perjantaina 15.11. GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä. GoExpo Winter -tapahtumaan on myynnissä erillinen POW-lippu, jonka tuotoista osa ohjataan järjestön toimintaan. Messuilla POW avaa kävijöille niitä keinoja, joilla jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja harrastaa talviurheilua vastuullisemmin. Käytännön vinkit koskevat välineiden huoltoa ja kierrättämistä sekä vastuullista talvimatkailua.

Myös kirpputoritoiminta, kierrätys ja maata pitkin matkustaminen ovat nousussa

Perinteinen Kamapörssi tarjoaa messuväelle mahdollisuuden ostaa ja myydä käytettyjä, hyväkuntoisia laskettelu- ja lautailuvälineitä. Myös talvimatkailussa esimerkiksi Elämysmatkat esittelee kohteita, joihin pääsee ilman lentokilometrejä. 

Lopuksi muutamia ohjelmapoimintoja:

pe 16:30 POW, Reima & Ruka: Yhteisen talvikampanjan julkistus, GoShow-lava.

pe 17:00 Miten suomalaisnuorten laskutaito säilytetään? GoShow-lava, Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa lapset ja nuoret löytävät tiensä lumilajien pariin? Aiheesta Reetta Rätyn johdolla keskustelevat lumilautailija Enni Rukajärvi, Suomen Lumilautaliiton Tiina Lindström, POWin Niklas Kaskela sekä Rukakeskuksen Jusu Toivonen. 

la 11:00 Talviurheilu & kestävä kulutus: miten huollat ja kierrätät laskukamoja? GoShow-lava, POWin puheenjohtaja Niklas Kaskeala haastattelee POW-lähettiläitä.

la 17:00 Vapaalaskijan vastuullisuus ja varusteet 2020-luvulla, Peak Performance Theatre.

su 14:30 Ilmastonmuutos & matkailu: Minkä pitää muuttua talvimatkailussa? GoShow-lava, POW-lähettiläs, entinen ammattilumilautailija Miikka Hast. 

https://goexpowinter.messukeskus.com/

« Takaisin