« Takaisin

Heinolassa Villa Artesan saneerataan viihtyisiksi asunnoiksi


Kymenvirran tuntumassa kohoaa idyllinen Toivo Salervon suunnittelema, vuona 1958 valmistunut koulurakennus, ja 1980 luvun lopulla valmistunut uudempi lisäosa. Nyt rauhalliseen ja viihtyisään ympäristöön, lähelle Heinolan keskustaa, rakentuu viihtyisiä ja yksilöllisä asuntoja. Uudemman osan kaikille huoneistoille on oma piha-alue rivitalotyyliin.

Villa Artesan on alun perin 1958 arkkitehti Toivo Salervon suunnittelema koulurakennus Kymijoen rantamaisemissa. Vuoteen 2006 asti rakennus toimi Heinolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksena. 

Vuosina 2010-2013 kiinteistön A-osa on huolella saneerattu yksilöllisiksi ja näyttäviksi loft-henkisiksi asunnoiksi. Nykytekniikkaa lisäämällä esim. huoneistokohtainen ilmanvaihto LTO-koneilla, modernit keittiöt ja asunnoissa olevat saunat yhdistyvät korkeisiin ja joskus jopa hieman ”rosoisiin” pintoihin antaen asunnoille ainutlaatuisen ilmeen. 

Osaan asunnoista kuluu omaa piha-aluetta ja toisissa asunnoissa on parvekkeet. Kiinteistö on kaukolämmössä, hoitovastike on vain 2,50 €/m2, vesimaksut menevät oman kulutuksen mukaan.

Venelaiturit löytyvät parin sadan metrin päästä, vesistöinä Konnivesi, Ruotsalainen, Päijänne ja Vesijärvi ovat pienen venematkan päässä. Kaksi urheiluopistoa: Vierumäki ja Pajulahti moninaisine palveluineen sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan säteellä. Heinolan tori ja satama ovat kävelumatkan päässä. Heinolahan on tunnetusti erityisen hieno kesäkaupunki.

Vuonna 1988 valmistuneen kiinteistön B-osaa saneerataan parhaillaan 10 asunnoksi, joiden viimeistelytöihin pääsee ostaja vielä vaikuttamaan. B-osa toteutuu yhteen tasoon ja persoonalliset asunnot ovat kokoluokkaa n. 32 m2-110 m2. Näihin asuntoihin pääsee tutustumaan varaamalla yksityisesittely ajan Bo LKV Lahti toimistosta, Rautatienkatu 20, Lahti. Siellä teitä palvelevat  js toivottavat tervetulleiksi Markku Heikkilä ja Eetu Vikman

UR

 

« Takaisin