« Takaisin

Helsinki keskittää kaupungin omien merkittävien tapahtumien tuotannon yhden katon alle


Helsinki-päivä. Kuva: Jussi Hellsten

Tapahtumien Helsinki vahvistuu. Pormestari Jan Vapaavuori on käynnistänyt selvityksen toimintamallista, jossa Helsingille saadaan kaupungin omien suurien tapahtumien tuotannosta vastaava osaamiskeskittymä.

Saman sateenvarjon alle kootaan näin ollen kaikki Helsingin kaupungin järjestämät merkittävät tapahtumat: Helsingin juhlaviikot, Lux Helsinki, Helsinki-päivä, Helsingin uudenvuoden juhla, Kansallinen veteraanipäivä Helsingissä, Silakkamarkkinat, Tuomaan markkinat, Helsingin kiinalainen uusivuosi, Pormestarin itsenäisyysjuhla neljäsluokkalaisille sekä muut mahdolliset kaupungin järjestämät, tulevat isot yleisötapahtumat. Kokoaminen ei kuitenkaan koskisi sellaista tapahtumatuotantoa, jonka voi katsoa olevan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ydintoimintaa.

Tapahtumat pyritään ensisijaisesti keskittämään Helsinki-viikon säätiön alaisuuteen. On luontevaa, että tapahtumat keskitetään organisaatioon, jossa ennestään on vahva kulttuuri- ja tapahtumaosaaminen.

”Helsingin strateginen tavoite on olla monipuolinen ja kansainvälisesti vetovoimainen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. Tapahtumat ovat Helsingille tärkeitä. On luontevaa vahvistaa tapahtumaosaamista siirtämällä ne kaikki samaan yksikköön, jonne voidaan kerätä osaamista ja osaajia paremmin kuin ennen”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Tällä uudelleenjärjestelyllä Helsinki-viikon säätiöstä muodostuisi kaupungin tapahtumatuotannon vahva osaamiskeskittymä. Säätiö vastaisi jatkossa tapahtumien tuotannoista sekä niihin liittyvästä markkinoinnista, viestinnästä ja yritysyhteistyöstä.

Tapahtumat vahvistavat kaupungin vetovoimaa, ja ne luovat paikkoja, joissa kaupunkilaiset voivat kohdata ja joissa yhteisöllisyys vahvistuu. Tapahtumat ovat keskeinen osa kaupungin kulttuuri- ja elinkeinopolitiikkaa, ja olennainen osa uuden Maailman toimivin kaupunki -strategian painotuksia.

Helsinki-viikon säätiö on Helsingin kaupungin perustama yleishyödyllinen säätiö, joka toimii tällä hetkellä Helsingin juhlaviikkojen juridisena taustaorganisaationa sekä nykymusiikkifestivaali Musica Novan järjestäjänä. Säätiön päättävä elin on seitsemänjäseninen hallitus, jonka puheenjohtajan ja jäsenet Helsingin kaupunginhallitus nimittää aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Helsinki-viikon säätiön puheenjohtaja on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Juhana Vartiainen.

« Takaisin