« Takaisin

Hevostytöt elivät unelmiensa viikonlopun Helsinki Horse Showssa Ratsastuskoulusta perustiedot ja - taidot


Kuvassa Peppi Siltala-Gernonimo

Anu Iivanainen

Lapinjärveläinen, Artridesiä edustava, 13 –vuotias Peppi Siltala ja Geronimo saavuttivat  unelmiensa  täyttymyksen viikonloppuna Helsingin jäähallissa. Pari voitti Amateur sarjan  100 cm luokan – selvittivät tiensä Top 10-finaaliin, josta nappasivat vielä voittoloimen kilpailun korkeimmilla taitopisteillä. ”Huikea viikonloppu” huokaisi Pepp, kun tulokset oli julkaistu.

Peppi, kuten niin moni muukin pikkutyttö on aloittanut ratsastuksen ratsastuskoulussa. Oma poni hankittiin jokunen vuosi sitten- sen jäätyä pieneksi – oli edessä hevosen hankinta.
Valkoinen Geronimo löytyi  viime keväänä - ja niin alkoi parin yhteinen taival. Vaikka 11 v. ruuna onkin Pepille vielä melko uusi tuttavuus – on yhteistyö alkanut varsin mallikkaasti.  Nyt edessä on vielä pyrkiminen aluevalmennusrenkaaseen. Valmentajana Pepillä on ollut Riikka Lehtonen – ja tietysti oma  Pia –äiti korvaamattomana apuna kilpailuissa.  Ensi kaudelle Peppi on asettanut tavoitteekseen Juniori Cup luokat- jotka käydään jo hieman  korkeammalla,  120 cm tasolla. Kotona on vielä kasvamassa oma 3-vuotia FWB kasvatti – josta odotetaan sitten uutta kilparatsua.

Lahtelainen, Korpikylän Ratsastajia edustava 14-vuotias  Ida-Sofia Henriksson – Lorenzo vh Molenhof Z olivat myös ensikertaa  kilpailemassa Helsinki Horse Showssa-    9 –vuotias  ”Leo” on ollut Ida-Sofialla noin 2 ½ vuotta ja hän kehuukin hevosta rehdiksi ja luotettavaksi  kisakumppaniksi – Sijoituksia on kuluneella kaudella tullut jo useita 100-110 cm tasolta. Tulevana viikonloppuna on vielä yksi näytön paikka- kun Lapsiratsastajien Suomen Mestaruudet ratkaistaan Tampereella. Sitten  välillä vedetään hetki henkeä- ja tulevalla kaudella on katseet kääntyneet niinikään JunioriCup kisaan ja 120 cm luokkiin.  Valmentajina Ida-Sofialla ovat olleet Tiia Järvinen ja Mikael Wahlman.

Kilpailuista lisää ja kaikki tulokset

http://helsinkihorseshow.fi/

« Takaisin