« Takaisin

Hollo ja Martta -festivaalin tulojuhla löysi heti oman paikkansa


Meksiko

Petri Görman. 27.10.2019

Hollo ja Martta -festivaalin tulojuhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa. Salpa-hallilla esiintyivät Alba Regia Dance Ensemble Unkarista, Balkan-ryhmä Bulgariasta, Ballet Folklorico Jalisciense Yhdysvalloista, Grupo Folclorico & Etnograico Granja do Ulmeino Portugalista, The Artistic Group Kamaráti Slovakiasta ja Laulavat Babuskat Venäjän Udmurtiasta.

Intialainen Rhythm Performing Art saapuu Suomeen keskiviikkona. Hollolan Nuorisoseuran puheenjohtaja Jarmo Talvitie oli tyytyväinen uuteen pelinavaukseen.

-  Halusimme, että festivaali on lähellä yleisöä sen ensihetkistä lähtien. Siksi kokeilimme rohkeasti Salpa-hallin tulojuhlaa, jos saisimme väkeä liikkeelle. 

Talvitien mukaan tulojuhlaa oli seuraamassa runsas 200 ihmistä.

-  Onnistuimme houkuttelemaan sellaista porukkaa katsomoihin, jotka eivät välttämättä muutoin osallistu festivaaleillemme.

Festivaalin kaukaisimmat vieraat Ballet Folklorico Jalisciense San Diegosta on Talvitien mukaan upea ryhmä.

-  Heidän musiikkinsa on loistavaa ja vauhdikas latinalainen tanssi saa juroimmankin suomalaismiehen jalan kopsaamaan.

Hollo ja Martta -festivaaleille kannattaa Talvitien mukaan lähteä tulevalla viikolla kokemaan kansanperinteen moninaisuus ja rikkaus. 

-  Nyt jokaisella on mahdollisuus nähdä, kuinka kansanperinne maailmalla makaa. Voit nähdä hieman erilaisempaa kansantanssi, mihin olet kenties normaalisti tottunut.

« Takaisin