« Takaisin

Ilmoita lapsesi muskariin syksyksi – Espoon seurakuntien muskareissa satoja vapaita paikkoja

Kirkko Espoossa. 16.04.2020

Espoon seurakuntien musiikkileikkikouluihin ilmoittaudutaan verkossa 15.4.–15.5. Nyt kannattaa varata paikka syksyn 2020 ja kevään 2021 muskareihin. Ryhmiä järjestetään niin sylivauvoille kuin eskari-ikäisille.

”Monille perheille muskari on viikon kohokohta. Se tuo arkeen aktiivista rutiinia ja vanhemmat tapaavat siellä toisiaan. Varsinkin vauvaryhmät tarjoavat sykäyksen tutustua niin toisiin perheisiin kuin seurakuntaan”, kertoo Leppävaaran seurakunnan musiikkileikkikoulun opettaja Eeva-Maria Nyyssönen.

Seurakuntien muskarit ovat avoimia kaikille espoolaisperheille. Vauva- ja leikki-ikäisten muskareissa on mukana aina vanhempi. Isommat lapset voivat osallistua jo itsenäisesti muskareihin ja muskarikuoroihin.

”Vanhemmat kiittävät harrastusta monipuolisuudesta: on soittamista, laulamista, loruilua ja liikkumista. Lisäksi tarkoitukseni on muskarihetkissä vahvistaa perheen keskinäistä vuorovaikutusta ja antaa kotiin laulu-, loru- ja hellittelyjuttuja”, kuvaa Nyyssönen. 

Musiikkileikkikoulut maksavat 75 euroa lukukaudelta, sisarusalennus on -50%. Kaksi ensimmäistä tuntia ovat maksuttomia kokeilukertoja, mikäli ei halua tai voi jatkaa harrastusta.

Vuonna 2018 Espoon seurakunnat järjestivät yhteensä 94 eri muskariryhmää ja niihin osallistui viikoittain 1431 ihmistä. Tältä keväältä muskarit ovat peruttuja koronavirustilanteen vuoksi. Sen sijaan muskariopet järjestävät perheille viikoittain Facebookissa ja Youtubessa avoimia pieniä verkkomuskarihetkiä.

Muskariryhmät syksyllä 2020 ja keväällä 2021

Espoonlahden seurakunta: Espoonlahden kirkko, kappelit sekä Saunalahden nuorisotila. 
Leppävaaran seurakunta: Leppävaaran kirkko, seurakuntakoti Uuttu ja KilonRisti.
Olarin seurakunta: Matinkappeli ja Olarin kappeli.
Tapiolan seurakunta: Mankkaan seurakuntakoti. Kirkon remontin takia tilalle etsitään myös toista korvaavaa tilaa.
Tuomiokirkkoseurakunta: Suvelan kappeli, Viherlaakson kappeli, Auroran kappeli, Kauklahden kappeli, Laaksolahden kappeli, Nupurin kappeli ja Kalajärven kappeli.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen muskareihin: www.espoonseurakunnat.fi/muskarit

« Takaisin