« Takaisin

Iso Kirja, Keuruu - Juhannuskonferenssissa monipuolinen ohjelmatarjonta


Mika Poutala katsoo elämässään valoisasti eteenpäin luistelu-uran päätyttyä.

Ari Tulla

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssin (20-24.6.18) ohjelma esitteli monipuolisesti toivon ja tulevaisuuden näkökulmia. Ne olivat esillä puheissa ja musiikkiesityksissä.

Konferenssissa on aina monipuolista ohjelmaa, erilaisia musiikkityylejä, ja erilaisia tapahtumia, että mahdollisimman monet saisivat sellaista hengellistä ravintoa, jota ilman me emme jaksa hyvin, järjestäjät painottavat.

Juhannuskonferenssi käynnistyi 20.6. keskiviikkoillan avajaisjuhlalla ja hienoilla lasten esityksillä, kun Jippii-kuoro oli avaamassa tilaisuutta. Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars esitti tervehdyksen kaupungin puolesta. Torstaina juhlat jatkuivat teemalla, miten Kristus on Israelin ja romanien toivo. Raamattutunnin Israel-aiheesta piti pastori Pauli Karppinen, ja romanijuhlassa Lahden helluntaiseurakunnan pastori Tino Varjola opetti, miten paras on vielä edessäpäin, ja miten Jeesuksen takaisintulo on myönteinen asia, ei pelottava.

Mika Poutala kertasi uraansa huippu-urheilijana

Lauantai-illan odotetuin puhuja oli uransa keväällä päättänyt pikaluistelija Mika Poutala. Kaksinkertainen EM-hopeamitalisti ja nelinkertainen olympialuistelija kertoi avoimesti uskostaan, toiveistaan ja pettymyksistään. Poutala tilitti koskettavasti uraansa.

2010 Vancouverin olympiakisoissa 500 m:n kilpailussa Poutala johti ensimmäisen luistelun jälkeen, mutta toisessa luistelussa horjahdus takakaarteessa maksoi olympiamitalin ja mies jäi lopulta dramaattisesti viidenneksi. Olympiamitali jäi 0,04 sekunnin päähän.

Poutala analysoi kisan jälkeen luisteluaan perusteellisesti ja käsitteli syvää pettymystään. Mies pohti sitä, että hänen identiteettinsä oli rakentunut liian voimakkaasti menestymisensä varaan. Viime kevään olympialaisissa uransa päätepysäkillä Etelä-Koreassa Poutala sijoitus 500 metrillä oli neljäs, olympiamitalin jäädessä taas harmittavasti vain kolmen sadasosan päähän. Pettymys ei ollutkaan enää niin kirvelevä kuin kahdeksan vuotta aikaisemmin. Se, että hän on Jumalan lapsi, on enemmän kuin olympiamitali, se oli Poutalan sisäinen oivallus.

-Tietysti olin pettynyt, mutta osasin käsitellä tilanteen uudella tavalla, Poutala summasi.

Taivaallinen isämme suhtautuu meihin kaikkiin rakastavasti, onnistumisista tai epäonnistumisista huolimatta”, Mika Poutala tiivisti puheenvuoronsa päätteeksi.


Juhannuskonferenssi on tapahtuma, jonne useat juhlavieraat tulevat vuodesta toiseen.

« Takaisin