« Takaisin

Joulutarina vie 1930-luvun Lahteen – Turhamainen pormestari saa opetuksen kaupungintalolla

25.09.2019

Ainopuiston teatterin talviohjelmistossa nähdään perinteisesti Lahden joulutarina. Tänä jouluna kaupungintalon sisäpihalla esitetään H. C. Andersenin sadusta lahtelaistettu, 1930-luvulle sijoittuva Pormestarin uudet vaatteet.

”Tarina kertoo pormestarista, joka ei halua osallistua orpokodin joulukeräykseen, koska edustusmenot ovat tyhjentäneet kaupungin veromassit”, kertoo näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Taulo. ”Orpokodin lapset tekevät hattuja himoitsevalle pormestarille joulujekun, jolla paikkaavat kotinsa hykymäisen orpoa joulukassaa.”

Joulutarina esitetään nyt kolmannen kerran kaupungintalolla. 

Jekkuilevia kankureita esittävät Karoliina Karppanen ja Veetu Hietanen, rouva Pormestarina on Anna Koukku ja Jepulis Penjamina Miikku Tolonen. Anna Koukku on säveltänyt näytelmää uusia joululauluja. Pukusuunnittelijana toimii Hanna Kaitila. Mukana on 15 näyttelijää.

Ensiesitys on lauantaina 30.11. Esityksiä on 10, ja talviesityskausi kestää 15. joulukuuta saakka. Kahvila Tyrmä on jälleen avoinna joulupuuroineen – ja sieltähän ympäristökaupungin tärkein virkamies Jepulis Penjami jälleen aatonaattona vapautuu ja joulutarina alkaa.


Kaupungintalon sisäpihalla nähdään Lahden joulutarina jo kolmannen kerran.

OHJELMA

« Takaisin