« Takaisin

Juhannuskonferenssia vietettiin aurinkoisessa säässä Keuruulla

Ari Tulla

Suomen helluntailiikkeen jokavuotista kesäkonferenssia vietettiin Keuruulla Ison Kirjan alueella juhannusviikolla. Konferenssi on kasvanut vuosikymmenten saatossa yhdeksi Suomen suurimmista hengellisistä juhlista. 

Sääolosuhteet hellivät tänä vuonna juhlavieraita ja osallistujamäärän arvioidaan nousseen yhteensä lähelle jo totuttua 30 000 kävijää. Järjestäjien antamien tietojen mukaan alueella leiriytyi 1050 asuntovaunua-  ja autoa, missä on pientä lisäystä aikaisempiin vuosiin. Juhannuspäivänä paikoitusalueella pysäköi noin 2500 henkilöautoa. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä oli lähes odotetun suuruinen, tänä vuonna heitä palveli eri pisteissä noin 1600 henkilöä. Heistä noin kolmannes oli nuoria.

Maailmanlaajuisesti tunnettu puhujavieras Yhdysvalloista

Helluntailiike syntyi Yhdysvalloissa viime vuosisadan alkupuolella. Sieltä tuli myös iltajuhlien kansainvälinen puhuja Christ for All Nations -järjestön johtaja ja evankelista Daniel Kolenda. 38-vuotias Kolenda on puhunut noin 80 maassa ja pitänyt jopa miljoonia ihmisiä tavoittavia evankelioimistapahtumia erityisesti Afrikan maissa. Näin konferenssin 7000 kuulijan joukko oli hänelle yleisömäärältään vähän kuin pieni tupakokous. Joissakin evankelioimistapahtumissa maailmalla Kolendalla on nimittäin ollut jopa suurempi kuoro kuin Keuruulla yleisömäärä. 

Mutta hänen puheessaan se ei näkynyt. Mies nimittäin innostui aivan samalla tavalla kuin puhuessaan Afrikassa sadoille tuhansille kuulijoille, ääntään säästämättä julisti sanomaa, jonka ydin on Jeesus.
- Tämä on teidän maanne, te olette vastuussa oman maanne evankelioinnista, Kolenda vetosi voimakkaasti ja useampaan kertaan kuulijoihinsa.

Kolenda puhui Keuruulla kolmessa eri tilaisuudessa. Suomeen evankelista saapui Saksasta.

« Takaisin