« Takaisin

Keräämme tarinoita Vesijärvestä ja muista vesistöistäPolttimon sulassa. Kuvituskuva: Unto Rönkkönen

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö

Vesijärvi on tänä päivänä pitkäjänteisen hoitotyön tuloksena kaunis ja monipuolisesti asukkaitaan palveleva vesistö, jossa voi uida, kalastaa, veneillä ja meloa tai viettää aikaa sen rannoilla eri tavoin. Lahden seudulla on myös lukuisia muita järviä, puroja ja lampia, jotka ovat monille yhtä lailla tärkeitä ja rakkaita. Kaikkeen tärkeään liittyy paljon muistoja, tarinoita ja tapahtumia, niin myös Vesijärveen ja muihin vesistöihimme.

Kerro muistosi Vesijärvisäätiölle. Me haluamme kerätä erilaisia järviin liittyviä tarinoita talteen. Tarina voi olla sattumus uinti- tai melontaretkeltä, kalajuttu, tunnelma talviselta hiihtoretkeltä tai vaikkapa muisto treffeiltä järven rannalla.
- Jos sinun tarinasi on Joutjärveltä tai Kymijärveltä tai vaikka Tiilijärviltä tai Pikku Kukkaselta, otamme sen yhtä lailla ilolla vastaan. Tarina voi olla myös lapsesi tai isovanhempiesi muisto, uusi tai vanha, kertoo viestintäasiantuntija Irma Peltola Vesijärvisäätiöstä.

Talletamme kaikki tarinat ja siten ne muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden vesistöjen merkityksestä alueemme ihmisille, meille kaikille.
- Osaa käytämme omassa viestinnässämme ja osa tarinoista on luvattu julkaista Uusi Lahti -lehdessä ja Seutunelosten lehdissä (Hollolan Sanomat, Nastola-lehti ja Päijät-Häme). Mahdollista on myös järjestää tarinoiden lukuilta ensi kesäkuun Vesijärvi-viikolla, jatkaa Peltola.

Toivomme, että tarinasi on lyhyt ja tiivis, enintään 2500-3000 merkkiä. Alla on yksi pieni Vesijärvi-tarina.
”Kun olin ihan pieni tyttö, isosiskon ja minun kesääni kuului aina viikon loma Vääksyssä tädin luona. Me maalaistalon lapset saimme asua kerrostalossa ja nukkua patjoilla lattialla! Parasta kuitenkin oli, että joka kerta koko ajan paistoi aurinko ja Vesijärvi oli ihan vieressä. Sinne me juoksimme upealle hiekkarannalle, kahlasimme, leikimme ja laskimme liukumäestä. ”

Toimi näin:

  • Lähetä tarinasi sähköpostitse osoitteeseen:info@vesijarvi.fi viimeistään 15.5. mennessä. Tarinoita voidaan kuitenkin julkaista sitä mukaa kun niitä saapuu, joten älä turhaan jätä viime tinkaan!
  • Laita mukaan nimesi ja yhteystietosi sekä nimimerkki, jos haluat tekstisi julkaistavan ainoastaan nimimerkillä.
  • Lähettämällä tarinasi meille suostut sen julkaisemiseen.

Arvomme tarinoitaan lähettäneille kiitokseksi Vesijärvi-tuotteita.

« Takaisin